Mainos

HS: Ehrnroothin suku on vienyt miljooniansa Luxemburgiin

Ehrnroothin suvulla on Luxemburgissa ja Brittiläisillä Neitsytsaarilla satojen miljoonien eurojen omistukset. Helsingin Sanomat on selvittänyt suomalaisen talouseliitin omistuksia monimutkaisten yritysryppäiden kautta Brittiläisten Neitsytsaarten veroparatiisiin.

Lehden mukaan Ehrnroothin suku, Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh ja Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollila käyttävät Luxemburgissa samoja henkilöitä apunaan omaisuudenhoidossaan. Esimerkiksi Eric Leclerc -niminen kirjanpitäjä löytyy kymmenien suomalaisten omistamien yhtiöiden hallituksesta.

Ehrnroothin suvun omaisuus kiertää niin monimutkaisen yritysryppään kautta, että lehden käyttämillä kirjanpidon ja verosuunnittelun ammattilaisilla oli vaikeuksia hahmottaa yritysten toimintaa tai todellista varallisuutta. Summa liikkuu kuitenkin sadoissa miljoonissa euroissa.

Ehrnroothit omistavat muun muassa insinööri- ja konsulttitoimistoa Pöyryä, rakennusliike YIT:tä, designyritys Marimekkoa ja rahoitusyhtiö eQ:ta.

Sammon konsernijohtaja Kari Stadighilla on Luxemburgissa muun muassa oma sijoitusyhtiö. Hän vakuutti HS:lle, ettei ole saanut verohyötyä Luxemburgin sijoituksistaan.

Aikaisemmin kesällä HS paljasti, että Nokian entisellä johtajalla Jorma Ollilalla oli Luxemburgissa sijoitusyhtiö, josta hän ei ollut ilmoittanut sisäpiiritiedoissaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.