Tanskalaismediat: Nordean venäläisjohtajat ovat perustaneet veroparatiisiyhtiöitä

Finanssikonserni Nordean useat Venäjän-johtajat ovat perustaneet itselleen niin sanottuja offshore-yhtiöitä veroparatiiseihin, uutisoi Tanskan yleisradioyhtiö DR. Offshore-yhtiön toiminta tapahtuu muualla kuin valtiossa, johon se on rekisteröity.

Tiedot ovat peräisin Panama-papereista eli lakiasiaintoimisto Mossack Fonsecaa koskevasta vuodosta.

Mediatietojen mukaan johtajilla olisi ollut yhtiöitä veroparatiiseissa ja yksi johtajista olisi siirtänyt varoja Venäjälle maan viranomaisten tietämättä. Politiken-lehden mukaan Nordean Venäjän-yksikön hallituksen puheenjohtajana toimi varojen siirron aikaan Nordean nykyinen konsernijohtaja Casper von Koskull.

"Asianmukaiset tiedot annettu verottajalle"

Nordea ei antanut STT:lle haastattelua rahojen siirrosta ja yhtiön Venäjän-johtajien offshore-yhtiöistä. Sen sijaan yhtiö vastasi tiedotteella, jonka mukaan Nordea on jo myöntänyt Venäjän toimintojen johtoryhmän jäsenillä olleen offshore-yhtiöitä.

Yhtiön mukaan Venäjän toimintojen johto ja muut Venäjällä työskentelevät henkilöt, jotka käyttävät offshore-yhtiöitä, ovat antaneet yhtiöistä kaikki asianmukaiset tiedot Venäjän veroviranomaisille.

Wahlroos veroparatiiseista:"se on lainsäätäjän asia" 1:55

Lue myös:

    Uusimmat