Mainos

HS: Digeliuksen legendaarinen levykauppias Emu Lehtinen on kuollut

Lehtisen kuoleman vahvisti Helsingin Sanomille hänen poikansa.

Helsingin Viiskulmassa vuonna 1971 aloittaneen Digelius-levykaupan legendaarinen isäntä Ilkka "Emu" Lehtinen on kuollut, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehtinen kuoli sairauskohtaukseen 70-vuotiaana. Uutisen vahvisti lehdelle Lehtisen poika.

Suomen tunnetuimpiin levykauppoihin lukeutuvan Digeliuksen vahvuus on ollut monipuolinen jazzin, maailmanmusiikin, folkin ja muun vähemmän kaupallisen musiikin uskollinen tarjonta. Kauppa on ollut vuosikymmenet suoranainen pyhiinvaelluskohde musiikkidiggareille, jotka eivät löydä hakemaansa mistään muualta.

Emu Lehtinen oli vaatimaton ja itseään korostamaton persoona, joka nousi vuosien myötä alansa guruksi, koska hän jaksoi ylläpitää myymäläänsä yli vähemmän tuottoisienkin vuosien. Vinyylilevyjen kasvaneen suosion myötä Digelius on seissyt Viiskulmassa äänilevybisneksen murroksista huolimatta.

Lehtisen myymälän asiakaskuntaa löytyy ympäri Suomea, niinpä eräs lieksalainen lammasfarmari antoi karitsalleen nimeksi Digelius.

Emu Lehtinen sai lempinimensä rakkaasta harrastuksestaan. Hän oli aktiivinen lintubongari, joka matkusteli harrastuksensa innoittamana ympäri maailmaa. Siksi Digeliuksesta löytyy myös äänitteitä, joilla kuullaan lukuisten lintujen laulua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja