Mainos

HS: Ammattikuski kiisti peltipoliisin antaman rikesakon – selitys meni läpi oikeudessa

Ammattikuljettaja väitti automaattisen nopeusvalvontakameran olleen väärässä ja kiisti rikesakon, kertoo Helsingin Sanomat.

Turkulainen ammattikuljettaja ajoi viime vuoden tammikuussa raskasta lastia Lahdesta Turkuun. Lopella, Nummenkyläntien liittymässä välähti.

Automaattisen liikennevalvonnan mukaan kuorma-auton nopeus oli 91 kilometriä tunnissa. Tieosuudella oli 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Kuljettaja väitti tolppakameran olleen väärässä. Hän perusti väitteensä ajopiirturiinsa, jonka mukaan auto ei koko päivänä ollut ylittänyt 84 kilometrin tuntinopeutta. Auton asianmukaisesti tarkastettu nopeudenrajoitin oli päällä.

Kuljettaja epäili tiehen upotettujen antureiden menneen sekaisin kuorman epätasaisen painojakauman vuoksi. Mies kertoi, että hänellä oli kyydissään kuuden tonnin painoinen metalliosa, joka oli jouduttu sitomaan poikkeuksellisesti auton vasempaan kylkeen.

Käräjäoikeuden mukaan ajonopeudesta jäi varteenotettava epäilys. Ajonopeudeksi katsottiin 84 kilometrin tuntinopeus, jonka myös kuljettaja itse myönsi.

Kuljettajan saama rikesakko pidettiin kuitenkin voimassa siitä huolimatta, että ylinopeus oli pienempi kuin rikesakon alaraja.

***

0:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.