Mainos

Autoilija otti niskalenkin peltipoliisista – IS: Tämä havainto johti lopulta sakon kumoamiseen

Autoilijan saama rikesakko kumottiin, koska poliisin automaattisen liikennevalvontakameran toimintavarmuudesta heräsi epäilys, uutisoi Ilta-Sanomat.

Valtatie 12:lla liikkeellä ollut autoilija sai viime huhtikuussa 140 euron rikesakon peltipoliisin räpsähdettyä. Hänellä oli nopeutta 90 kilometriä tunnissa kahdeksankympin alueella.

Kuljettaja sai sakkolapun mukana tiedot mittaustuloksesta ja -ajankohdasta. Autoilija päätyi kuitenkin kiistämään syyllisyytensä, sillä hänen matkapuhelimensa navigaattorisovelluksesta oli havaittavissa, että automaattikameran ja puhelimen välinen aikaero oli ollut 144 minuuttia.

Kuljettajan kiistettyä sakon, aloitti poliisi esitutkinnan. Kamera oli kalibroitu asianmukaisesti ja huollot oli tehty ajallaan, mutta poliisikin piti mahdollisena, että kameran aika oli väärin.

Liikenneturvallisuuskeskuksen todistajan mukaan kameran huoltohistoria paljasti lisäksi, että laitteessa oli ollut häiriöitä vuoden alusta alkaen. Kamera oli myös mennyt vikatilaan heti seuraavana päivänä kyseessä olevan ylinopeuden mittaamisesta.

Syyttäjä piti mahdollisena, että kameran mittaustulos saattoi olla virheellinen aiemmista vioista johtuen ja päätyi tekemään syyttämättäjättämispäätöksen.

***

1:10

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja