HS: Alkoholi ja masennus hiersivät Fredin ja tyttären välejä

Laulajakonkari Fredin ja Hanna-Riikka Siitosen välit olivat heikolla pohjalla laulajan alkoholinkäytön vuoksi.

Muun muassa Kolmatta linjaa takaisin -ikivihreästä muistettava laulajalegenda Fredi eli Matti Siitonen, 73, ja tämän tytär Hanna-Riikka Siitonen, 45, avautuvat Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä keskinäisistä väleistään.

– Kun töitä oli tehty paljon, kerta kaikkiaan hirveästi, minulle tuli jonkinlainen tyhjiö. Olin ollut läheisteni elämästä jatkuvasti pois ja jotenkin pudonnut yhteiskunnastakin. Tuli masennus, ja aloin lääkitä itseäni alkoholilla, Fredi kertoo.

– Varsinkin 1980-luvun loppupuolella minulla oli vaikeita aikoja. Tajusin, että alkoholi oli jämähdyttänyt minut paikalleen, kertaamaan vanhoja asioita.

Vuosituhannen vaihteessa Hanna-Riikka Siitoselta löydettiin kilpirauhassyöpä. Leikkauksen myötä hän menetti äänensä.

– Kun hän käveli pitkää sairaalan käytävää luokseni, ajattelin mielessäni, että nyt älä hötkyile ollenkaan, vaan ole Hannalle se kallio, jota hän tarvitsee. Enkä hötkyillyt.

Myöhemmin Hanna-Riikka sai äänensä takaisin. Lapsena hän kohteli isäänsä kuin tähteä.

– Taiteelliseen lahjakkuuteen liittyy yleensä herkkyyttä, ja isälläkin alkoi olla haasteita mielensä, päihteiden ja elämänhallinnan kanssa. Selvisin tuosta ajasta vähillä kolhuilla, mutten voi väittää, ettenkö olisi myös kärsinyt, Hanna-Riikka Siitonen sanoo.

– Mutta olemme selvittäneet välimme isän kanssa jo aikaa sitten. Isä on oppinut läksynsä.

Hanna-Riikka Siitonen muistetaan parhaiten 1990-luvulla suursuosiota nauttineesta Taikapeili-duosta. Siitonen ja Nina Tapio esiintyvät yhdessä edelleen.

– Me ollaan kyllä aika harvinainen pariskunta, kun tehdään niin paljon töitä kimpassa. Ollaan jopa dubattu samoja piirrettyjä, Siitonen kertoi MTV:lle vuonna 2014.

– Mutta tietenkin meillä on molemmilla ihan omatkin kuviot: Nina tekee välillä myös soolokeikkoja ja itse näyttelen Uusi päivä -sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat