HPK katkaisi pitkän tappioputkensa, 40-vuotias konkarivahvistus heti esillä – "Erikoinen ottelu"

HPK katkaisi lauantaina peräti kahdeksan ottelun pituisen tappioputken jääkiekkoliigassa, kun Jere Innala laukoi jatkoajalla joukkueelle 5–4-voiton Ilveksestä Tampereella.

HPK selvisi jatkoajalle, kun paluun joukkueeseen tehnyt Arto Laatikainen, 40, laukoi 951. runkosarjaottelussaan 78. maalinsa ajassa 59.50 joukkueen pelattua ylivoimalla ilman maalivahtia.

– Oli erikoinen ottelu, sillä tuli tehtyä maali kumpaankin päähän. Ilveksen neljäs maali muutti suuntaa luistimestani, Laatikainen sanoi.

Laatikainen voitti kolmannen liigamestaruutensa HPK:ssa 2019 ja pelasi seurassa viime kaudenkin, mutta palasi sitten kotikonnuilleen Espooseen ja pelasi alkukauden Mestistä K-Espoossa.

– HPK halusi nuorentaa joukkuetta, ja itsekin halusin jo palata perheen luokse Espooseen. Nyt tuli tällainen muutaman kuukauden pesti, ja kun ensi viikolla pelitahti kovenee, niin pääsee paremmin rytmiin mukaan. Toki nytkin jaksoin hyvin, Laatikainen sanoi.

HPK:lla on toki matkaa edes playoffviivalle. Sen edellinen kolmen pisteen voitto on lokakuulta. Viimeiset 14 ottelua ovat tuoneet sille taulukkoon kymmenen pistettä kahdella jatkoaikavoitolla ja kuudella jatkoaikatappiolla.

Lue myös:

    Uusimmat