Ilves sai vihdoin hanat auki – Antti Pennanen joutui toteamaan: "Tulos on iso pettymys"

HPK tekee 3-2 maalin 1:11
Videolla illan voittomaali HPK-Ilves-ottelusta.

HPK hankki perjantaina arvokkaan voiton kiekkoliigassa Matti Järvisen kolme ja puoli minuuttia ennen loppua tekemällä voitto-osumalla. Ilves hävisi kolmannen ottelunsa putkeen, mutta sai vihdoin ja viimein tehtyä maalin. Kotijoukkue HPK voitti 4–2.

Ilves päätti Hämeenlinnassa seurahistoriansa pisimmän maalittoman putken toisessa erässä ajassa 7.32. Henrik Haapala lopetti tamperelaisten maalittomuusputken, joka oli kestänyt peräti 182 minuuttia ja 42 sekuntia. Ilveksen maalittomuusputki oli tämän kauden liigajoukkueiden pisin.

Ennen ottelua tammikuun kuukauden pelaajana palkittu Michael Joly teki pelin avausmaalin ensimmäisen erän lopussa. Pistepörssiä johtava Joly on nyt tehnyt 47 (20+27) pinnaa.

HPK:n maalivahti Daniel Lebedeff venyi erinomaisesti 34 pelastukseen. Lebedeff, 23, on jo ilmiselvästi EHT-tasoa.

– Olen tosi iloinen voitosta. Olimme alussa pulassa. Olimme äärirajoilla puolustuksen kanssa. Kestimme myös kolmannen erän, sanoi HPK:n valmentaja Jarno Pikkarainen.

– Tulos on iso pettymys. Suoritus oli vähintäänkin hyvä. Puolustimme kohtuuhyvin, arvioi Ilveksen valmentaja Antti Pennanen.