Mainos

Hovitoimittaja kastehuumassa: Prinsessa Estelle on lumoavan suloinen

– Ristiäiset eivät ole Ruotsissa yhtä suuri juhla kuin Victorian ja Danielin häät. On arkipäivä, eivätkä ihmiset ole saaneet vapaata töistä. Ihmisiä ei ole liikkeellä yhtä paljon, mutta ehkä yksi jos toinenkin ottaa silti vapaata töistä katsoakseen ristiäiset televisiosta, arvelee yksi Ruotsin tunnetuimmista hovireporttereista, 28-vuotias Johanna Lejon.

Lejon seuraa kuningasperheen kuulumisia Svensk Damtidning-viikkolehden laskuun. Lehden levikki on noin 150 000, mutta sitä lukee moninkertainen määrä ihmisiä. Yksikään itseään kunnioittava kampaamo ei voisi pyörittää liikettään ilman lehteä, jota monet naisasiakkaat tulevat selailemaan ja päivittelemään hyvissä ajoin ennen varattua aikaa.

– Olemme julistautuneet kuningasmieliseksi julkaisuksi. Mekin raportoimme kuninkaan väitetyistä naisseikkailuista, mutta ottamatta kantaa suuntaan tai toiseen. Yritimme kertoa, että kaikkien skandaaliotsikoiden takaa löytyy sittenkin aina ihminen. Kysessä on kuitenkin omalla tavallaan aivan tavallinen perhe, Johanna Lejon pohtii.

Kirjoituksia kuukausikaupalla

Nuoren hovitoimittajan innostuneisuudesta ennen ristiäisiä ei voi erehtyä. Hän on kirjoittanut aiheesta jo kuukausikaupalla, ja puhuu kruununprinsessa Estellestä suorastaan runollisesti.

- Hän on lumoavan söötti, hän muistuttaa sekä äitiään että isäänsä. Ilme on hieman vakava kuten hänen vanhemmillaankin joskus. On valtavan hauskaa nähdä hänet. Luulen että kaikki ajattelevat niin. Kun hänet näytettiin kansalle kuninkaan syntymäpäivänä 30.4., jotkut paikalla olleet itkivät onnesta.

Kuninkaan mediassa reposteltujen pornoklubikäyntien jälkimainingeissa kuningasperheen suosio ehti jo pudota pohjalukemiin. Ruotsin äänekkäimmät tasavaltalaiset vaativat koko kuningaskunnan lakkauttamista, ja maltillisempien republikaanien mielestä nyt 66-vuotias kuningas voisi kohtapuoliin luopua tehtävästään kruununprinsessa Victorian hyväksi. Hovitoimittaja Lejon ei kuitenkaan usko, että näin käy.

– Kuningas on sanonut useaan otteeseen jatkavansa virassaan niin kauan kuin elää. Toivon että hän elää pitkään.

"Victoria on uskomattoman taitava"

Bernadottet ovat tunnetusti pitkäikäistä sukua, joten ei ole lainkaan mahdotonta että Victorian kausi kuningattarena alkaa hänen ollessaan jo eläkeiässä.

– Minä olen silloin kuusikymppinen. Ja toivottavasti Victoria saa jatkaa tehtävässään pitkään. Hän hoitaa työnsä upeasti Ruotsin parhaaksi. Hän on uskomattoman taitava ja arvostettu sekä kotimaassa että ulkomailla.

Pikainen päässälaskuharjoitus osoittaa myös, että jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Estelle painaa Ruotsin valtionpäänaisen kruunun päälaelleen Svensk Damtidningin tähtitoimittajan Johanna Lejonin lähennellessä kunnioitettavaa yhdeksänkymmenen vuoden ikää.

Hovireportteri Johanna Lejon kertoo, millainen vaikutus Estellellä on Ruotsin hoville.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.