Mainos

Hovioikeus kovensi naisopettajan tuomiota – nainen käytti oppilaita hyväksi leirilläkin

Helsingin hovioikeus kovensi Vantaalla toimineen musiikinopettajan tuomiota törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä sekä kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Pia Riitta Canth, 40, tuomittiin hovioikeudessa viiden vuoden vankeusrangaistukseen, kun käräjäoikeus olisi päätynyt 3 vuoden 8 kuukauden vankeuteen. Lisäksi tämän maksettavaksi tulevia korvauksia korotettiin toisen oppilaan osalta 29 000 euroon. Toisen uhrin osalta korvaus pysyi samana.

Opettajatar oli jo käräjäoikeudessa tuomittu pantavaksi viralta.

Molemmat hyväksikäytetyistä pojista kuuluivat koulun niin kutsuttuun tekniikkaryhmään, joka oli vastuussa koulun musiikki- ja muiden esitysten esitystekniikasta. Nainen vastasi ryhmän toiminnasta. Toinen tapauksen uhreista oli tapahtuma-aikaan 13–15-vuotias, toinen 12–13-vuotias. Nainen oli taas lähes 40-vuotias.

Suhteiden välillä oli noin vuoden tauko, ja viimeisin jatkui naisen kiinniottoon asti vuonna 2016. Tapaus tuli ilmi, kun ensimmäinen uhri hakeutui muutama vuosi hyväksikäytön päättymisen jälkeen kertomaan asiasta nuortenkeskukseen.

Suhteet pitivät sisällään yhteydenpitoa sähköisesti, yhdyntöjä ja muuta seksuaalissävytteistä toimintaa. Osa teoista tapahtui leiriolosuhteissa, osa muualla.

Korjattu 8. maalikuuta kello 11.45: Käräjäoikeuden määräämä vankeusrangaistus oli 3 vuotta 8 kuukautta, ei 3,8 kuukautta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.