Koulunkäyntiavustaja käytti 13-vuotiasta poikaa hyväkseen – hovioikeus muutti tuomion ehdolliseksi

Vantaalla koulunkäyntiavustajana työskennellyt 56-vuotias nainen tuomittiin Helsingin hovioikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Nainen oli aiemmin työskennellyt 13-vuotiaan lapsen koulunkäyntiavustajana. Nainen oli luonut lapseen luottamuksellisen suhteen, viestitellyt tämän kanssa ja vienyt kesällä 2016 asunnolleen. Hän oli ehdottanut asianomistajalle suutelua, riisunut omia ja lapsen vaatteita ja ottanut lapsen sukupuolielimen käteensä.

Käräjäoikeus katsoi aiemmin, että nainen oli myös ollut lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä ja tuomitsi naisen kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Nainen kiisti tehneensä lapselle seksuaalisia tekoja ja valitti tuomiosta hoviin.

Hovioikeus totesi, että lapsen kertomus sukupuoliyhteydestä jäi epäselväksi ja katsoi, että tapahtumien etenemisestä sukupuoliyhteyteen asti jäi varteenotettava epäily.

Käräjillä nainen tuomittiin maksamaan lapselle korvausta kärsimyksestä 8 000 euroa. Hovi alensi naiselle tuomittuja kärsimyskorvauksia 4 000 euroon. 

Lue myös:

    Uusimmat