Mainos

Hovioikeus jätti Greenpeacen veneet takavarikkoon

Ympäristöjärjestö Greenpeacen palmuöljyprotestissa käyttämät kaksi venettä pysyvät takavarikossa. Asiasta päätti Helsingin hovioikeus.

Greenpeacen palmuöljynvastainen mielenosoitus päättyi viime marraskuussa yli 30 aktivistin kiinniottoon. Osa otettiin kiinni mereltä, jossa he olivat vastassa palmuöljylastissa Porvoon Kilpilahden jalostamolle pyrkivää tankkeria.

Porvoon käräjäoikeuden takavarikkopäätöksen purkamista vaativat kymmenientuhansien eurojen arvoisten veneiden omistajat Greenpeace Germany ja Greenpeace Nordic. Valittajien mielestä palmuöljyprotestissa ei ollut tapahtunut rikosta. Hovioikeus piti takavarikon voimassa, koska esitutkinta on yhä kesken.

Tutkinnanjohtaja ylikomisario Bengt Renlund Porvoon poliisista ei kerro, mistä rikoksista aktivisteja epäillään. Syytteen noston aikaraja on heinäkuun lopussa.

Aktivistit ovat tehneet tutkintapyynnöt sekä poliisin että merivartioston toiminnasta. Viranomaiset muun muassa suihkuttivat pippurikaasua kahden venekunnan silmille. Poliisi on saanut puhtaat paperit, mutta merivartioston toimia tutkitaan yhä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.