Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettävät 73. hääpäiväänsä! Hovi julkaisi herttaisen kuvan parista

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip avioituivat 20. marraskuuta vuonna 1947. He ovat olleet naimisissa jo kunnioitettavat 73 vuotta.

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, viettävät perjantaina 20. marraskuuta jo 73. hääpäiväänsä. Pari avioitui vuonna 1947 Lontoossa Westminster Abbeyssa.

Hääpäivän kunniaksi hovi julkaisi tuoreen otoksen kuningattaresta ja Edinburghin herttuasta. Kuva on otettu Windsorin linnassa, jossa pariskunta on viettänyt kuluvan vuoden aikana eristyksissä paljon aikaa suojautuakseen koronavirukselta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Etenkin prinssi Philipillä on kuvassa hyvin iloinen ilme kasvoillaan ja siihen on syynsä. Hovin Instagram-tilillä nimittäin paljastetaan, että pari tutkii kuvassa hääpäivänsä kunniaksi saamaansa korttia, jonka ovat tehneet prinssi Williamin lapset prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis.

Kuvatekstissä kerrotaan, että kuningattarelle ja Edinburghin herttualle on tulvinut hääpäivän kunniaksi onnittelukirjeitä myös muilta tahoilta.

Elisabet ja Philip rakastuivat toisiinsa teini-ikäisinä. Ensimmäistä kertaa pari kohtasi toisensa vuonna 1934. Molemmat polveutuvat kuningatar Viktoriasta ja ovat kaukaisia serkkuja. Kirjeenvaihto alkoi vuonna 1939, ja pari kihlautui lopulta vuonna 1946.

Kun häitä vietettiin vuonna 1947, oli Elisabet 21-vuotias ja Philip 26-vuotias. Kun kuningas Yrjö VI kuoli vuonna 1952, 25-vuotiaasta Elisabetista tuli yllättäen kuningatar ja Philipistä hallitsijan puoliso. 

Pariskunnalla on neljä lasta: prinssi Charles, prinsessa Anne, prinssi Andrew ja prinssi Edward. Lapsenlapsia sekä lapsenlapsenlapsia on myös kuninkaalliselle pariskunnalle siunaantunut matkan varrella lukuisia. 

Elisabetin ja Philipin avioliitto ei ole ollut helpoimmasta päästä. On yleisessä tiedossa, että rooli, johon Philipin oli astuttava, ei ollut hänelle itselleen helppo. Monarkin puolisona Philipin on täytynyt suurimman osan elämästään kulkea vaimonsa perässä ja hänen oli myös luovuttava urastaan laivastossa Elisabetin valtaan nousun tähden. 

Kuningattaren serkku ja läheinen ystävä Margaret Rhodes sanoi vuonna 2017 Elisabetin ja Philipin 70. hääpäivän kynnyksellä The Telegraphille, ettei 13-vuotiaana tulevaan mieheensä rakastunut kuningatar ole koskaan katsellut ketään toista.

– Prinssi Philip on ollut hänen peruskallionsa. Philip uhrautui. Hän olisi tahtonut jatkaa laivastossa ja edetä.

– Prinssi Philip on ainoa ihminen maailmassa, joka kohtelee kuningatarta kuin ketä tahansa toista ihmistä, on myös kuningatar Elisabetin entinen neuvonantaja Martin Chateris huomauttanut Expressin mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja