Kuubalaisten raiskausepäily: 5 faktaa jotka sinun täytyy tietää

Yhteensä kahdeksan Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajaa on viikonlopun aikana otettu Tampereella kiinni epäiltyinä törkeästä raiskauksesta.

Tampereella pelattiin viikonloppuna lentopallon Maailmanliigaa, johon myös Kuuba osallistui. Lauantaina poliisi otti kiinni kolme kuubalaispelaajaa epäiltynä törkeästä raiskauksista, ja sunnuntaina kiinniottoja tehtiin viisi lisää.

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuron mukaan uudet epäilyt ovat ilmenneet kuulustelujen ja teknisen tutkinnan kautta. 

Sunnuntaina yksi epäilty otettiin kiinni ennen Kuuban ja Portugalin välistä Maailmanliigan ottelua ja neljä muuta ottelun jälkeen. Siviilipukuiset poliisit olivat paikalla Tampereen Hakametsän jäähallissa pelatussa ottelussa ja tavoittivat kokoonpanossa olleet epäillyt pelin päätyttyä.

- Kiinniotto yritettiin tehdä niin hienovaraisesti kuin mahdollista, Länsipuro kertoo.

STT:n tietojen mukaan epäillyn rikoksen tekopaikka on tamperelaishotelli, jossa Kuuban joukkue majoittuu. Tapahtumien kulkua tutkitaan yhä.

- Vaikka tutkittava rikosnimike on kaikilla epäillyillä sama, poliisin tiedossa ei vielä ole, mikä on kunkin epäillyn osuus tekokokonaisuuteen. Tätä yritetään nyt kuumeisesti selvittää, Länsipuro sanoo.

Alkuviikosta kiinni otettuja pelaajia on esitettävä vangittaviksi.

- Jos esitys vangitsemisesta tehdään, vangitsemisoikeudenkäynti yritetään järjestää mahdollisimman pian.

Tämä riippuu Pirkanmaan käräjäoikeuden aikataulusta, Länsipuro sanoo.

Maailmanliigan internetsivuilla Kuuban pelaajaluetteloon on merkitty 22 pelaajaa.

- Joukkueessa on pelaajia, jotka eivät liity asiaan millään tavalla, ja tämä kaikki on heille hyvin raskasta. Kaikki ovat järkyttyneitä ja pettyneitä, Länsipuro sanoo.

Viisi faktaa:

- Kahdeksan kuubalaispelaajaa on otettu kiinni epäiltynä törkeästä raiskauksesta.

- Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä kuten myös asianomistaja.

- Lauantaina kiinni otettuja pelaajia on esitettävä vangittaviksi viimeistään tiistaina kello 12. Sunnuntaina kiinni otettujen pelaajien kohdalla takaraja on keskiviikkona puoliltapäivin.

- Kuuban joukkueen oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus lähteä Suomesta aikaisin maanantaiaamuna.

- Maailmanrankingissa 15. sijalla oleva Kuuban miesten lentopallomaajoukkue selviytyi ainoana Pohjois-Amerikan karsinnoista mukaan elokuisiin Rion olympialaisiin.  

Lue myös:

    Uusimmat