Hornetit saavat ulkomaisia koneita rinnalleen Jyväskylän paraatissa

Näin Gripen ja F-15-hävittäjät eroavat toisistaan 6:19
Katso myös: Gripen ja F-15-hävittäjät vertailussa

Hawk-harjoitushävittäjiä ei Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatissa nähdä, sillä kalusto on yhä lentokiellossa.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänään Jyväskylässä. Paraatin ylilennossa nähdään Karjalan lennoston Hornetien lisäksi ulkomaisia ilma-aluksia.

Ylilentoon osallistuu kansainvälisen Arctic Challenge Exercise -harjoituksen aikana suomalaisiin tukikohtiin tukeutuvia ulkomaisia ilma-aluksia.

Ylilennon on määrä tapahtua paraatin ohimarssin yhteydessä. Lentotoiminnalla on säävaraus.

Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Harjun stadionilla Jyväskylässä. Ohimarssi alkaa kello 13.15 Yliopistonkadulla ja etenee etelän suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Harjun portaiden edustalla.

Paraatin teemana on Vahvat yhdessä – ilmassa, maalla ja merellä. Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Hawk-harjoitushävittäjiä ei Jyväskylässä nähdä, sillä kalusto on yhä lentokiellossa. Ilmavoimien Hawk tuhoutui onnettomuudessa Keuruulla toukokuussa. Myös Midnight Hawks -taitolentoryhmän esityslento on peruttu.

Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien yhdessä isännöimä Arctic Challenge Exercise on yksi vuoden suurimmista lentotoimintaharjoituksista Euroopassa. Ensi viikon perjantaihin asti jatkuvaan monikansalliseen harjoitukseen osallistuu noin 3  000 sotilasta ja noin 150 ilma-alusta 14 eri maan asevoimista.

Lue myös:

    Uusimmat