Honor-pomo: 5G-älypuhelin tulossa vielä tänä vuonna – taittuvanäyttöisen laitteenkaan tulo ei enää kiinni teknologiasta

Vuodesta 2019 on tulossa erittäin mielenkiintoinen älypuhelinmarkkinoilla. Kauppoihin on tulossa merkittäviä uusia teknologioita tarjoavia uutuuksia. Keskeisimpiä ja erottuvimpia näistä ovat tietenkin tuki uuden sukupolven 5G-verkkoyhteyksille sekä taittuvat näytöt.

Samalla näytöt valtaavat yhä suuremman osan puhelimen etupuolesta, kuten jo Honorin uudessa View20-älypuhelimessa, joka on Suomen markkinoilla ensimmäinen älypuhelin jossa etukameralle on reikä näytössä ja näyttöpinta-ala näin pyritty maksimoimaan.

Honor pyrkii olemaan mukana myös muissa uusissa teknologioissa. ”Nuoret ihmiset haluavat kokeilla eri asioita, ja Honor-brändi tulee olemaan erittäin aggressiivinen uuden teknologian suhteen”, totesi Honorin toimitusjohtaja George Zhao tänään Mobiili.fin haastattelussa Pariisissa.

Ensimmäisiä 5G-älypuhelimia odotetaan maailmassa markkinoille jo vuoden alkupuoliskon aikana. Honor ei tavoittele kuitenkaan paikkaa ensimmäisenä. ”Ensin pitää luoda infrastruktuuria 5G:lle. Vielä vuonna 2020 useimmat uusistakin älypuhelimista toimivat 4G:llä, ensin 5G:tä nähdään lippulaivamalleissa ja sitten pikku hiljaa muissa.”

”Honorilla tulee olemaan 5G-älypuhelin tänä vuonna”, Zhao kuitenkin vahvisti.

Taittuvien näyttöjen osalta George Zhao korosti erityisesti näytön taittumisen lisäarvon pohtimista. ”Käyttäjäkokemus on kaikkein tärkeintä. Ei ole kyse enää teknologisesta ongelmasta, vaan siitä mitä hyötyä siitä on käyttäjälle”, totesi Zhao.

Ensimmäisistä taittuvanäyttöisistä laitteista odotetaan todella korkeahintaisia. Esimerkiksi Samsungin ensimmäisen taittuvanäyttöisen laitteen hinnaksi Euroopassa on huhuttu 2 000 euroa. Tämän takia raportoidusti puhelimen kohderyhmäksi on otettu nelikymppiset miehet, jotka muistavat esimerkiksi vanhat Nokian kommunikaattorit ja joilla on myös varaa korkeahintaisen laitteen hankintaan.

Kun Honorin kohderyhmänä on nuoret, tulee sen pyrkiä enemmän kohtuuhintaisuuteen. Uusi Pariisissa esitelty View20-älypuhelin on Honorin lippulaivamalli, joka nostaa Honor-puhelimet kilpailemaan uudessa luokassa. 549 ja 649 euron hinnoillaan Suomessa muistimääristä riippuen Honor View20 haastaa kohtuullisella hinnalla saman hintaluokan OnePlus-puhelimet sekä monet korkeammallekin hinnoitellut vaihtoehdot.

Honor-puhelintenkin hinnat ovat kuitenkin pikku hiljaa nousseet, tosin osin muun markkinan mukana. ”Kun tulimme Suomeen, ensimmäinen merkittävä lanseerauksemme oli tuolloin Honor 7, joka oli silloin lippulaivamme.” Honor 7:n suositushinta Suomessa oli 399 euroa, mutta se haastoi myös monet kalliimmat älypuhelimet ja nousi suureksi myyntimenestykseksi.

Voisiko Honor tehdä 1 000 euroa maksavan älypuhelimen?

”Tonni on korkealla tasolla meille eikä sellaista ole vielä suunniteltu”, toteaa Zhao. ”Mutta suunnittelemme ensin puhelimen, jollaisesta ajattelemme kuluttajan voivan pitää ja sitten lopulta määrittelemme sille hinnan.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja