Honka varmisti paikkansa Veikkausliigan mitalitaistoon, sarjakärki vaihtui – KPV:n värikäs lupaus jäi mainospuheeksi

Honka varmisti paikkansa kuuden joukossa kaatamalla KPV:n vieraissa 1–0. Miesten jalkapalloliigassa kuusi parasta etenee mestaruussarjaksi kutsuttuun yläjatkosarjaan.

–  Koko kauden on ollut tavoitteenamme pelata mitaleista, ja nyt siihen on mahdollisuus, summasi Hongan maalin puskenut Juha Hakola.

Espoolaisten voittomaali syntyi komean kuvion päätteeksi.

–  Kun Henri Aalto ajoi päätyyn, tiesin mihin juosta. Kun Demba Savage vielä veti topparit mukaansa, pääsin puskemaan, Hakola kiitteli joukkuekavereitaan.

Päävalmentaja Vesa Vasaran mukaan pelisuunnitelma toteutui.

–  Suhteellisen stabiili peli. Teema oli mennä puolustuksen kautta ja iskeä joko nopealla vastaiskulla tai erikoistilanteesta, Vasara totesi.

KPV oli kesäkuussa kairannut Espoossa voiton Hongasta, mutta lauantaina Honka piti kokkolalaiset poissa maalipaikoilta.

Sarjassa viimeistä edeltävänä oleva KPV lupaili ennakkomainonnassaan ilotulitusta ja räiskettä, mutta ruutia ja kipinää ei missään vaiheessa löytynyt.

–  Ekaan jaksoon olen tyytyväinen. Kun Honka siirtyi johtoon, usko näytti hiipuvan, KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen sanoi.

KPV:n kausi jatkuu haastajasarjaksi kutsutussa alajatkosarjassa.

KuPS Veikkausliigan kärkeen

KuPS voitti vieraissa SJK:n 3–1. Maximo Tolonen laukoi läpiajon päätteeksi kotijoukkueen johtoon 54. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ats Purje puski maalin edestä kuopiolaisten tasoituksen. Ottelu eteni jälleen kymmenen minuuttia, kunnes Purje laukoi KuPSin 2–1-johtoon. Ottelun lopussa Ilmari Niskanen tykitti alanurkkaan ottelun loppunumerot.

KuPS nousi ainakin hetkellisesti liigan kärkeen. Tappio tiesi SJK:lle putoamista yläjatkosarjasta ja päätymistä kuuden huonoimman joukkueen alajatkosarjaan.

Liigan runkosarjan päätöskierroksella pelataan vielä myöhemmin tänään ottelut Ilves–Inter ja VPS–HIFK. Sunnuntaina pelataan ottelut FC Lahti–IFK Mariehamn ja HJK–RoPS.