Hongkongin poliisi avasi viestikanavan, jonne voi ilmiantaa ihmisiä nimettömästi – sananvapaus jälleen koetuksella, sanoo järjestö

Hongkong aikoo soveltaa uutta turvallisuuslakia ankarasti, sanoo hallintojohtaja 2:00
Katso uutisjuttu kesältä: Hongkong aikoo soveltaa uutta turvallisuuslakia ankarasti.

Hongkongissa poliisi on perustanut viestikanavan, jonne kansalaiset voivat ilmiantaa "kansallisen turvallisuuden uhkia".

Kansalaiset voivat lähettää poliisille tietoa tekstiviestitse, sähköpostilla tai kiinalaisen viestisovellus Wechatin kautta. Poliisille voi myös lähettää kuvia, ääntä ja videoita.

Kesällä Kiina asetti Hongkongiin turvallisuuslain, joka herätti suurta vastustusta ja valtavia, myös väkivaltaisiksi äityneitä mielenosoituksia.

Laki panee toisinajattelijat ja Kiinan hallintoon kriittisesti suhtautuvat ahtaalle. Viranomaiset vakuuttelivat lain koskevan vain pientä vähemmistöä, mutta vastustajien mukaan lain ainoa tarkoitus on hiljentää kriittiset äänet.

Ihmisoikeusjärjestöt pitävät uutta kanavaa jälleen yhtenä iskuna Hongkongin sananvapautta vastaan. Human Rights Watch on huomauttanut, että ilmiantoja voi tehdä esimerkiksi poliittisista vastustajista.

Lue myös:

    Uusimmat