Hondasta tuli Brasiliassa sankari jo ennen saapumistaan – hullaantuneet fanit osoittivat suosiotaan, edessä huima erityisjärjestely

Brasilian pääsarjassa pelaavaan Botafogoon siirtyvää Keisuke Hondaa juhlittiin jalkapalloseuran fanien keskuudessa sankarina jo ennen kuin japanilainen edes saapui maahan.

Japanin maajoukkueesta ja kolmista MM-kisoista tuttu Honda, 33, on edustanut takavuosina muun muassa AC Milania ja TsSKA Moskovaa. Sittemmin hän on pelannut Meksikon, Australian ja Alankomaiden sarjoissa, ja nyt edessä on Brasilia Rio de Janeirossa. Hondan Botafogo-sopimus julkistettiin viikko sitten perjantaina, ja hän on saapumassa Rio de Janeiroon tänään perjantaina. 

Botafogo-kannattajien ilakointi on jo tätä ennen ollut suurta. Kun Botafogo pelasi sunnuntaina Rio de Janeirossa paikallisottelun Vasco da Gamaa vastaan, useat fanit lauloivat jo Hondan nimeä ja pitivät päässään Japanin lipulla varustettuja siteitä. 

Botafogo kauppaa myös Hondan kuvalla varustettuja paitoja. Se on kannustanut sosiaalisessa mediassa faneja saapumaan paikalle Galeaon kansainväliselle lentokentälle tapaamaan tähteä.

Hondalle ollaan suunniteltu erinäisiä bannereita, joissa on myös animetyyliä. Japanilaishankintaa juhlistetaan myös lauantaina, kun seuran juniorit ja veteraanit pelaavat ystävyysottelun. Tapahtuman yhteydessä on luvassa sambakarnevaalitunnelmia ja livemusiikkia: esiintymässä on muun muassa DJ Pelenä tunnettu dj.

Panssaroitu auto käyttöön

Hondalle on luvassa muutoinkin erityiskohtelua. Hän saa seuralta panssaroidun auton. Sopimus kattaa koko vuoden, mutta se voidaan kesällä purkaa jommankumman osapuolen toiveesta.

Honda yritti sisällyttää sopimukseensa myös kohdan, jossa hänelle taattaisiin vähintään 75 prosenttia otteluista, mutta tästä Botafogo kieltäytyi.

Japanilainen viestitti kuitenkin siirron julkaisun yhteydessä iloisia tunnelmiaan. Hän tervehti Botafogon faneja portugaliksi yksinkertaisilla lauseilla videojulkaisussa Instagramissa.

– Hei! Kaikki hyvin? Minä olen Keisuke Honda. On todella kivaa. Pelaan Botafogolle. Nähdään Rio de Janeirossa myöhemmin. Kiitos, hei hei, hän sanaili.

Tapaus kertoo omaa kieltään jalkapallon asemasta Brasiliassa. Eikä Botafogo ole edes Rio de Janeiron suosituin seura, vaan edellä ovat Flamengo, Vasco da Gama ja Fluminense.

Lähde: Championat

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja