Homofobinen käytös pysäytti jalkapallon huippuottelun Ranskassa – pelaaja raivostui: ”Näin pienestä, naurettavaa”

Ranskan jalkapallon pääsarjatasolla Ligue 1:ssä huippuottelu Marseillen ja Nicen välillä keskeytettiin useiden minuuttien ajaksi stadionilla nähtyjen homofobisten lakanoiden ja fanien törkylaulujen myötä.

Keskiviikon pelissä kotijoukkue Nicen kannattajat levittivät katsomoon homofobisia lakanoita, joita kannattajat säestivät huudoilla.

Ottelun päätuomari Clement Turpin päätti keskeyttää kamppailun 27. minuutilla, kun hän havaitsi katsomossa epäasiallisia lakanoita. Tämän jälkeen pelaajat komennettiin pukukoppiin.

Koko aihe on ollut isosti tapetilla Ranskassa. Aiemmin tässä kuussa Ligue 2 -sarjan ottelu Nancyn ja Le Mansin välillä keskeytettiin fanien homofobisten laulujen takia.

Ennen kauden alkua Ranskan Ligue 1:n johto käski tuomareita keskeyttämään pelin kyseisen kaltaisissa tapauksissa.

Keskiviikon ratkaisu ei miellyttänyt kaikkia. Kotijoukkue Nicen pelaaja Wylan Cyprien antoi palaa Canal+:n haastattelussa.

– Emme voi katkaista ottelua joka kerta, kun jotkut ääliöt tekevät jotain tämmöistä. Vastustan kaikkea syrjintää, riippumatta siitä, että onko se homofobiaa tai rasismia, mutta ei ottelua pitäisi keskeyttää näin pienestä. Ihan naurettavaa, Cyprien kiehui muun muassa englantilaisen Mirrorin mukaan.

Ottelua jatkettiin sen jälkeen, kun törkykäytökseen oli puututtu. Vierasjoukkue Marseille haki lopulta voiton maailmanmestari Dimitri Payetin toisen puoliajan 2-1-maalin myötä.

Ranskan liigassa on pelattu tähän mennessä kolme kierrosta. Kärjessä on Rennes, joka ei ole kärsinyt vielä pistemenetyksiä. 

Lue myös:

    Uusimmat