Hollywoodin ohjaajakonkari Steven Spielberg ärähtää: "Netflix-elokuvan ei pidä päästä Oscar-ehdokkaaksi"

0:45
Steven Spielberg aikoo ehdottaa suoratoistopalveluiden omien elokuvien sivuuttamista Oscar-ehdokasvalinnoissa.

Netflix-elokuva Roma oli Oscar-gaalassa ehdolla kymmenen palkinnon saajaksi. Tämä ei ole konkariohjaaja Steven Spielbergin mieleen.

Tunnetuimpiin ja menestyneimpiin elokuvaohjaajiin lukeutuva yhdysvaltalainen Steven Spielberg, 72, on kertonut mielipiteensä hiljattain Oscar-palkitunRoma-elokuvan (2018) pääsystä ehdolle elokuva-alan suurimmassa gaalassa.

Spielbergin mukaan mikään Netflixiin tai muuhun suoratoistopalveluun tehty elokuva ei kuulu niiden elokuvien joukkoon, jolle Oscar-palkintoja jaetaan. Aiheesta uutisoi muun muassa Variety-sivusto.

Alfonso Cuarónin ohjaama Roma pyöri elokuvateattereissa muutamien viikkojen ajan ennen Netflix-ensi-iltaansa ja lisäystä palvelun valikoimiin.

Steven Spielberg on Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsen ja yksi vaikutusvaltaisimpia nimiä Hollywoodissa.

Hän on ohjannut muun muassa menestyselokuvat Tappajahai (1975), Jurassic Park (1993), E.T. (1982), Pelastakaa sotamies Ryan (1998) ja Lincoln (2012).

– Jos sitoutuu tekemään elokuvaa tv-formaattiin, silloin tekee tv-elokuvaa, Spielberg kommentoi ITV Newsille.

– Minun mielestäni sellaisten elokuvien, jotka ovat muutaman elokuvateatterin valikoimissa alle viikon, ei tulisi päästä Oscar-ehdokkaiksi.

Spielberg on puhunut elokuvateatterikokemuksen ja -teatterien ikuisen olemassaolon puolesta.

Netflix on julkaissut joitain alkuperäiselokuviaan samanaikaisesti Netflixissä sekä elokuvateattereissa. Osa palvelun omista elokuvista ei pääse teatterilevitykseen lainkaan.

Tällä hetkellä elokuva-akatemian sääntöjen mukaan elokuvan tulee olla teatterilevityksessä vähintään yhden viikon ajan, jotta se voi päästä Oscar-ehdokkaaksi.

Steven Spielbergin ohjaama Schindlerin lista (1993) palkittiin parhaan elokuvan ja ohjauksen Oscareilla. Muun muassa Tom Hanksin tähdittämästä Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvasta Spielberg pokkasi parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon.

Yksi Netflixin odotetuimmista tulevista alkuperäiselokuvista, Al Pacinon ja Robert De Niron tähdittämä The Irishman, on tämän hetken tiedon mukaan pääsemässä laajaan teatterilevitykseen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja