Hollywoodin ohjaajakonkari Steven Spielberg ärähtää: "Netflix-elokuvan ei pidä päästä Oscar-ehdokkaaksi"

Spielberg ei hyväksy Netflix-elokuvia Oscar-ehdokkaiksi 0:45
Steven Spielberg aikoo ehdottaa suoratoistopalveluiden omien elokuvien sivuuttamista Oscar-ehdokasvalinnoissa.

Netflix-elokuva Roma oli Oscar-gaalassa ehdolla kymmenen palkinnon saajaksi. Tämä ei ole konkariohjaaja Steven Spielbergin mieleen.

Tunnetuimpiin ja menestyneimpiin elokuvaohjaajiin lukeutuva yhdysvaltalainen Steven Spielberg, 72, on kertonut mielipiteensä hiljattain Oscar-palkitunRoma-elokuvan (2018) pääsystä ehdolle elokuva-alan suurimmassa gaalassa.

Spielbergin mukaan mikään Netflixiin tai muuhun suoratoistopalveluun tehty elokuva ei kuulu niiden elokuvien joukkoon, jolle Oscar-palkintoja jaetaan. Aiheesta uutisoi muun muassa Variety-sivusto.

Alfonso Cuarónin ohjaama Roma pyöri elokuvateattereissa muutamien viikkojen ajan ennen Netflix-ensi-iltaansa ja lisäystä palvelun valikoimiin.

Steven Spielberg on Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsen ja yksi vaikutusvaltaisimpia nimiä Hollywoodissa.

Hän on ohjannut muun muassa menestyselokuvat Tappajahai (1975), Jurassic Park (1993), E.T. (1982), Pelastakaa sotamies Ryan (1998) ja Lincoln (2012).

– Jos sitoutuu tekemään elokuvaa tv-formaattiin, silloin tekee tv-elokuvaa, Spielberg kommentoi ITV Newsille.

– Minun mielestäni sellaisten elokuvien, jotka ovat muutaman elokuvateatterin valikoimissa alle viikon, ei tulisi päästä Oscar-ehdokkaiksi.

Spielberg on puhunut elokuvateatterikokemuksen ja -teatterien ikuisen olemassaolon puolesta.

Netflix on julkaissut joitain alkuperäiselokuviaan samanaikaisesti Netflixissä sekä elokuvateattereissa. Osa palvelun omista elokuvista ei pääse teatterilevitykseen lainkaan.

Tällä hetkellä elokuva-akatemian sääntöjen mukaan elokuvan tulee olla teatterilevityksessä vähintään yhden viikon ajan, jotta se voi päästä Oscar-ehdokkaaksi.

Steven Spielbergin ohjaama Schindlerin lista (1993) palkittiin parhaan elokuvan ja ohjauksen Oscareilla. Muun muassa Tom Hanksin tähdittämästä Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvasta Spielberg pokkasi parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon.

Yksi Netflixin odotetuimmista tulevista alkuperäiselokuvista, Al Pacinon ja Robert De Niron tähdittämä The Irishman, on tämän hetken tiedon mukaan pääsemässä laajaan teatterilevitykseen.

Lue myös:

    Uusimmat