Hollywood-tähdet osoittavat mieltään Oscar-gaalassa – somessa tyrmätään: "Tekopyhät elitistit"

Oscar-gaala viettää jo 90. juhlavuottaan Los Angelesissa. Iltaa isännöi toista vuotta peräkkäin keskusteluohjelmastaan tuttu Jimmy Kimmel.

Elokuva-alan arvostetut Oscar-palkinnot jaetaan 4. maaliskuuta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Oscar-pystejä myönnetään jo 90. kerran ja gaalassa palkitaan muun muassa paras elokuva sekä parhaat mies- ja naisnäyttelijät. Päätökset voittajista tekee Yhdysvaltain elokuva-akatemia.

Ennakkotietojen mukaan gaalasta on tulossa poliittissävytteinen, sillä vuosi 2017 jää historiankirjoihin muun muassa #TimesUp- ja #MeToo-liikkeistä. Naisten syrjintään ja häirintään pureutuvat kampanjat tullaan näkemään osana gaalan virallista ohjelmaa. 

Muun muassa Golden Globe -gaalassa liikkeet näkyivät myös punaisella matolla, sillä näyttelijät pukeutuivat mustaan kampanjaa tukeakseen. Oscareissa tähdet ovat palanneet väriloistoon, mutta poliittista sävyä ei puutu tälläkään kertaa. 

Monen rinnassa nähdään oranssi pinssi, ja People-lehden mukaan pinssillä vastutetaan aseväkivaltaa. Liike sai alkunsa sen jälkeen, kun entinen oppilas surmasi 17 ihmistä koulussa Parklandissa, Floridassa 14. helmikuuta.

Pinssit eivät ole saaneet suotuisaa vastaanottoa sosiaalisessa mediassa. Moni kommentoijista toteaa, että on tekopyhää vastustaa aseita, kun gaalamiljöö vilisee aseistettuja vartijoita. 

– Jos he oikeasti välittäisivät asiasta, he eivät ikimaailmassa osallistuisi sellaisen elokuvan tekoon, jossa esiintyy aseväkivaltaa. Heidän ei myöskään pitäisi palkata aseistettuja vartijoita. Hollywoodin tekopyhät elitistit! eräs kommentoija kirjoittaa.

– Julkimot pukeutuvat oransseihin pinsseihin tukeakseen aseiden rajoittamista Oscareissa samalla, kun 500 aseistettua Los Angelesin poliisia ympäröi heitä, huomauttaa toinen.

– Pelkäsin, että tähdet tekevät jotain erittäin idioottimaista Oscareissa. Mutta olin väärässä. He pukeutuvat oransseihin lippuihin! Luojan kiitos, se ei olekaan typerää, eräs kommentoija kirjoittaa sarkastiseen sävyyn.


Lue myös:

    Uusimmat