HJK:lla vaikea tehtävä edessään Mestarien liigan karsinnoissa – "Se on heidän ehdoton vahvuutensa"

Helsingin Jalkapalloklubin lähtötilanne on haastava, kun joukkue kohtaa keskiviikkona miesten Mestarien liigan toisella karsintakierroksella Belgradin Punaisen tähden.

Belgradilaiset voittivat otteluparin avausosan kotonaan 2–0, joten HJK lähtee kotikamppailuunsa selvältä takaa-ajomatkalta.

Kotimaan liigassa vaisun kauden pelanneen HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ja joukkueen pelaajat uskovat mahdollisuuksiinsa.

–  Meidän täytyy löytää hetkiä, jolloin pystymme prässäämään vähän ylempää ja antamaan painetta vastustajan kenttäpuoliskolla. Riistojen jälkeen meidän täytyy löytää vapaita tiloja aavistuksen nopeammin, Koskela analysoi.

Punainen tähti eli Crvena Zvezda on maineikas seura, joka nähtiin viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Joukkueen nimimiehiin kuuluu muun muassa Marko Marin, joka aiheutti otteluparin avauksessa paljon päänvaivaa HJK:lle. Hyökkäävänä keskikenttämiehenä parhaiten viihtyvä Marin on pelannut urallaan useissa huippuseuroissa ja kuului Saksan MM-joukkueeseen vuoden 2010 kisoissa.

Koskela ja hyökkäyspään avainnimiin kuuluva Riku Riski ovat melko tyytyväisiä HJK:n puolustuspelaamiseen Belgradissa, vaikka vastustaja teki kaksi osumaa.

–  Heillä on hyökkäyspäässä nopeita ja taitavia pelaajia. Se on heidän ehdoton vahvuutensa. Muutamat pelaajat puolustuksessa ovat ehkä vähän hitaampia, ja heillä voi olla ongelmia sijoittumisessa, Riski arvioi vastustajaa.

KuPS isännöi Legiaa

Mikäli HJK etenee jatkoon, se kohtaa seuraavaksi tanskalaisen FC Kööpenhaminan tai walesilaisen The New Saintsin. Putoaminen tietäisi urakan jatkumista Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Suomalaisjoukkueista on HJK:n lisäksi eurokentillä vielä mukana Kuopion Palloseura. KuPS kohtaa torstaina Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella Legia Varsovan. Puolalaiset voittivat otteluparin avauksen kotonaan 1–0.

HJK:n mukaan keskiviikon otteluun tulee Serbiasta noin 200 kannattajaa sekä lisäksi muualla Euroopassa asuvia vierasfaneja. Osa Punaisen tähden ja Legian kannattajista on aiheuttanut vuosien mittaan runsaasti järjestyshäiriöitä ja levottomuuksia ottelutapahtumissa.


Lue myös:

    Uusimmat