Mainos

Hjallis pääministerille: "Sä puhut kuin robotti" – Stubb myöntää

Pääministeri Alexander Stubbin uutta puhetyyliä on kummasteltu yleisesti. Puhe tuntuu muuttuneen hitaaksi ja robottimaiseksi.

Stubb kertoi MTV3-kanavan Hjallis-keskusteluohjelmassa, että syy puhetyylin muutokseen on pääministeriys ja siihen liittyvät haasteet.

– Joo, kyllä siinä jonkin verran jännittää enemmän. Tässä mä puhun normaalisti. Me emme tässä puhu sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta, Stubb lisää korostetun hitaasti ja selkeästi.

Pääministerin laaja tehtäväkenttä lisää Stubbin mukaan haastetta.

– Tässä on hirveä kasa pöydällä juttuja koko ajan. Se vaihtelee ihan hirveästi. Ulkopolitiikasta, sanktioista sosiaali- ja terveyspalveluihin, vaikkapa kuntauudistukseen. Pitää olla luvut hallussa, pitää jumpata juttuja.

Stubb pitää ongelmallisena sitä, että pääministerinä hänen sanomisiaan tulkitaan saman tien. 

– Jos mä teen virheen, niin pam! Siihen isketään. Se puherytmi on ehkä satunnaisesti hidastunut, mutta kyllä se tästä palaa, kun mä opin asiat vähän paremmin vielä, Stubb vakuuttaa.

Asioiden robottimainen listaus

Stubb puhuu usein pointeista ja listaa niitä numerojärjestykseen. Näin myös, kun Hjallis Harkimo kysyy, mitä kokoomus aikoo tehdä hupenevan suosion kääntämiseksi nousuun.

– 1. hallitusohjelma, 2. telakkaratkaisu, 3. budjettipäätös, 4. ydinvoimapäätös, 5. toiminta Talvivaarasta, 6. 250 lakia, joista 114 puskettu läpi, vielä 148 menossa ja viimeisenä vielä lisäbudjetti, joka pyritään saamaan.

– Sä puhut kuin robotti, Harkimo ihmettelee.

– Kyllä. Koska ne tulee kuin itsestään, Stubb vastaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.