Hallitus tukee koronapandemiasta kärsineitä tiedotusvälineitä – Rahasumma voi nousta 7,5 miljoonaan euroon

28:01
Saavatko koronan kourissa kärvistelevät mediat tukea? Näin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoi aiemmin tiedotusvälineiden ahdingosta.

Hallitus tukee koronapandemiasta kärsineitä tiedotusvälineitä. Valtioneuvosto antoi tänään asetuksen valtionavustuksesta journalistisen sisällön kehittämiseen.

Tukisumma on 5 miljoonaa euroa, mutta voi nousta 7,5 miljoonaan euroon, jos eduskunta hyväksyy hallituksen seitsemännen lisätalousarvioesityksen.

Avustuksella tuetaan tiedotusvälineitä, joiden mainosmyynti ja liikevaihto ovat koronapandemian vuoksi merkittävästi vähentyneet.

Tuella on tarkoitus kattaa journalistisesta työstä aiheutuvia kustannuksia tiedotusvälineissä, jotka tuottavat paikallista, alueellista tai valtakunnallista journalismia.

Tuen myöntämisestä vastaa liikenne- ja viestintävirasto Traficom. 

 – Koronakriisi on vaikuttanut koko yhteiskuntaamme voimakkaasti. Tosiasiapohjaisen journalismin tarve on kasvanut samaan aikaan kun median tulot ovat vähentyneet. Yhteiskunnan on syytä tukea journalistista työtä tässä vakavassa tilanteessa, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) sanoo tiedotteessa.

Nyt annettu asetus on voimassa ensi vuoden kesäkuun loppuun. Media-alan toimijoita edustavista tahoista ja alan asiantuntijoista koostuva liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä tekee syksyn aikana ehdotuksensa pysyvästä mediatuesta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja