Mainos

Hiusväri syyllinen: Voimakas allerginen reaktio teki naisesta tunnistamattoman

Nainen värjäsi hiuksensa tummalla hiusvärillä, kun yllättävä allerginen reaktio sai hänen kasvonsa turpoamaan. Naisen sydämenmuotoiset kasvot saivat turvotuksen seurauksena avaruusoliota muistuttavat piirteet. 

Imgur-kuvapalvelun käyttäjä raportoi ystävänsä allergisesta reaktiosta. Tarina lähti kuvineen nopeasti kiertoon. Epäonnekas nainen kärsi reaktiostaan päiviä, mutta toimii nyt hyvänä esimerkkinä kaikille hiuksiaan värjääville.

Hiusvärin käytön jälkeen naisen koko pää turposi nopeasti käsittämättömään kokoon ja toinen silmä muurautui myös umpeen. Turvotus jatkui päiviä. Vasta viisi päivää hiusten värjäämisestä turvotus alkoi hivenen laskemaan.

Oletko tietämättäsi allerginen?

Yleinen hiusväriallergiaa aiheuttava kemikaali on nimeltään parafenyleenidiamiini eli PPD. Kemikaali löytyy monen hiusväripaketin ainesosaluettelosta. Kemikaalia käytetään enimmäkseen mustan ja muiden tummien värien tuottamisessa. Kaikista kestoväreistä löytyy kuitenkin aina kyseisen kemikaalin johdannaisia.

Tavallisin allerginen reaktio on lievimmillään pientä kutinaa, joka voi jatkua muutaman päivän ajan värjäyksen jälkeenkin. Kasvojen ja pään voimakas turpoaminen on vakavampi reaktio, joka voi vaatia sairaalahoitoa.

Usein turvotusta seuraa pari viikkoa kestävä ihon vetistys- ja hilseilyvaihe. Hoitona allergisissa reaktioissa käytetään kortisonia joko voiteena, päänahkaliuoksena tai lääkekuurina.

Ihokosketusallergiaksi kutsuttu allergia hiusvärin kemikaaleilla on pysyvä. Esimerkiksi Allergia- ja astmaliitto ei ole antanut vielä yhdellekään Suomessa myytävälle hiusvärille hyväksyntää. Hiusväripakkausten mukana saa usein ohjeet, joilla oman herkistymisensä voi testata ennen värin hiuksiin levitystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.