Historiallisen oikeustaistelun hävinnyt Johnny Depp on jättimäisissä talousvaikeuksissa

Ex-aviopari Johnny Depp ja Amber Heard jatkavat silmitöntä vihanpitoaan – tämä monimutkaisesta kiistasta tiedetään 7:18
Ex-aviopari Johnny Depp ja Amber Heard jatkavat silmitöntä vihanpitoaan – tämä monimutkaisesta kiistasta tiedetään

Johnny Depp hävisi oikeustaistelun brittiläistä The Sun -lehteä vastaan. Häviön myötä Depp on entistä suuremmissa talousvaikeuksissa.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Depp hävisi maanantaina 2. marraskuuta oikeustaistelun brittiläistä tabloidlehteä The Sunia ja sen julkaisijaa News Group Newspapers. Depp syytti lehteä kunnianloukkauksesta sen kutsuttua näyttelijää "vaimonhakkaajaksi" vuoden 2018 artikkelissaan. 

Oikeusväännön takia Depp on tällä hetkellä erittäin syvissä taloudellisissa ongelmissa. Näyttelijä on aiemmin kertonut, että hän on menettänyt elokuvaurallaan kerätyn noin 555 miljoonan euron arvoisen omaisuutensa talousasioidensa "kehnon hoitamisen takia". Tämän lisäksi näyttelijän mukaan hänellä on maksettavaa velkaa noin 85 miljoonan euron edestä Yhdysvaltojen verottajalle. 

Myös hävitty oikeustaistelu lisää kuluja Deppin elämässä. Näyttelijän on maksettava tapauksen häviäjänä oikeuskulut, joiden on arvioitu olevan noin 5,5 miljoonaa euroa. 

Mikäli Depp olisi voittanut oikeustaistelun, olisi hän saanut arviolta 199 000-220 000 euroa korvauksia. Tämän sijaan Deppin on kuitenkin maksettavat sekä omansa että News Group Newspapersin oikeudenkäyntikulut. 

Deppin elämä on ollut muutenkin melko hintavaa. Ennen oikeudenkäyntiä näyttelijä on käyttänyt rahojaan ylelliseen elämään, johon ovat lukeutuneet muun muassa luksusjahti, yksityiskone, oma saari sekä arvokkaat viinit. 

Depp oli naimisissa vuosina 2015-2017 näyttelijä Amber Heardin kanssa, ja tämä avioliitto sekä sen myrskyisät tapahtumat olivat oikeuskäyntitaistelun keskiössä. Kumpikin osapuoli on syyttänyt toisiaan väkivaltaisesta sekä loukkaavasta käytöksestä. Heard esitti heinäkuussa 14 syytöstä Deppin suorittamasta parisuhdeväkivallasta, jotka kaikki Depp itse kiisti. Nämä 14 syytöstä olivat The Sunin puolustuksen ytimessä.

Lue myös:

    Uusimmat