Historiallinen virstanpylväs saavutettu: Apple on nyt biljoonan arvoinen – lue toimitusjohtaja Tim Cookin kirje työntekijöille

Applen toimitusjohtaja huolissaan älypuhelimien käytöstä 0:49

Muun muassa puhelimia ja tietokoneita valmistava teknologiayritys Apple nousi torstaina osakemarkkinoilla 1 biljoonan dollarin, eli tuhannen miljardin arvoiseksi, uutisoi BuzzFeed News.

Mikään muu yritys ei ole aiemmin onnistunut saavuttamaan biljoonan dollarin arvoa.

Videolla Applen toimitusjohtaja Tim Cook pohtii teknologian käytön tulevaisuutta.  

Juhliakseen historiallista virstanpylvästä, yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook lähetti työntekijöille sähköpostiviestin. Torstaina lähetetyssä kirjeessä sanottiin vapaasti suomennettuna näin:

Tiimi,

tänään Apple saavutti tärkeän merkkipaalun. Applen osakekurssin hinta oli pörssin sulkeutuessa 207,39 dollaria. Osemarkkinoilla Applen arvo arvioidaan nyt yli yhden biljoonan arvoiseksi. Vaikka voimme olla ylpeitä tästä saavutuksesta, se ei ole tärkein menestyksemme mittari. 

Taloudelliset voitot ovat yksinkertaisesti osoituksia Applen innovaatioista ja siitä, että laitamme tuotteemme ja asiakkaamme etusijalle ja pysymme uskollisina arvoillemme. 

Te teette Applesta mahtavan ja menestyksemme on kovan työnne, omistautumisenne ja intohimon tulosta. Olen syvästi otettu siitä, mitä teette. On suuri etuoikeus työskennellä kanssanne. Haluan kiittää teitä sydämeni pohjasta kaikista niistä myöhään venyneistä työpäivistä, ylimääräisistä työmatkoista ja kaikista niistä kerroista, kun kieltäydyitte tyytymään mihinkään vähempään kuin täydellisyyteen työssänne.

Käytetään tämä tilaisuus kiittääksemme asiakkaitamme, toimittajiamme ja yrityskumppaneitamme, Applen kehittäjiä, kollegoitamme ja kaikkia niitä, jotka olivat meitä ennen tässä merkittävässä yrityksessä.

Perustaessaan Applen Steve (Jobs) uskoi, että ihmisen luovuuden voima voi ratkaista kaikista isoimmatkin haasteet – ja että ne ihmiset, jotka ovat riittävän hulluja uskoakseen voivansa muuttaa maailmaa, ovat yleensä niitä, jotka sitä myös muuttavat. 

Tänä päivänä missiomme on tärkeämpi kuin koskaan. Tuotteemme eivät pelkästään luo yllätyksen ja ilon hetkiä, ne myös antavat maailman ihmisille mahdollisuuden rikastaa omaa ja toistensa elämää. 

Kuten Stevekin aina teki, tällaisina hetkinä meidän kaikkien tulisi odottaa innolla Applen kirkasta tulevaisuutta ja sitä mahtavaa työtä, jota vielä teemme yhdessä.

Tim

Steve Jobs perusti Apple-yrityksen vuonna 1976.

Lue myös:

    Uusimmat