Historiallinen kuvamateriaali löytyi! Selviääkö tästä kaikkien aikojen kuuluisimman naislentäjän mystinen katoaminen?

Kuvamateriaalin 1930-luvulta toivotaan auttavan tutkijoita selvittämään kaikkien aikojen kuuluisimman naislentäjän mystisen katoamisen. Tapauksesta uutisoi Sky News.

Aikaisemmin tutkijoiden ulottumattomissa ollut kuvamateriaali Amelia Earhartista antaa uutta toivoa yli 80 vuotta naislentäjän katoamisen jälkeen. Kuvamateriaalin toivotaan paljastavan, onko pala alumiinia todella hänen kadonneesta lentokoneestaan.

Earhart katosi Tyynellämerellä 2. heinäkuuta 1937 lähellä Howlandin saarta, kun hän yritti maailmanympärilentoa. Yleisesti uskotaan, että Earhartin lentokoneesta loppui polttoaine, ja hän teki pakkolaskun mereen. Kaikki eivät kuitenkaan usko tähän.

– Ei ole mitään todisteita, että häneltä loppui polttoaine, mutta runsaat todisteet useista lähteistä puhuvat sen puolesta, ettei näin käynyt, toteaa Kansainvälisen historiallisia konelöytöjä tutkivan ryhmän (TIGHAR) johtaja Richard Gillespie.

Alumiinipaikka on nähtävissä lähempää kuin aikaisemmista kuvista

Lentokoneen runkoa korjattiin alumiinisella paikalla ennen kohtalokasta lentoa. Katoamista tutkineet ovat pohtineet, josko Nikumaroron saarelle vuonna 1991 huuhtoutunut metallinpala olisi juuri tuo kyseinen alumiinipaikka.

Kuvamateriaalista nähdään, kuinka Earhartin kone nousee testilennolle 1. heinäkuuta 1937. Alumiinipaikka on nähtävissä yhdessä kuvassa lähempää kuin missään aiemmin nähdyssä kuvassa, kertoo TIGHAR.

Ryhmällä kesti 10 vuotta tehdä kaupat kuvamateriaalin omistajan kanssa. Nyt edessä on materiaalin tarkka analysointi, jonka toivotaan johtavan läpimurtoon.

Lue myös:

    Uusimmat