Hirviantilooppi tappoi työntekijän Öölannin eläintarhassa Ruotsissa – miehellä vuosien kokemus lajista

Työntekijä kuoli eilen sunnuntaina onnettomuudessa Öölannin eläintarhassa Ruotissa. Tuoreimman tiedon mukaan kyseessä oli hirviantilooppi.

Mies kuoli käsitellessään eläintä.

Ruotsin poliisi vahvistaa Aftonbladetille, että partio lähetettiin Mörbylångan kunnassa sijaitsevaan eläintarhaan. Syynä oli eläintarhan työntekijän henkilövahinko.

Tänään poliisi ilmoitti, että kyseessä on niin sanottu hirviantilooppi.

Tapahtumaa tutkitaan työympäristörikoksena. Onnettomuus tapahtui eläintarhan sulkeuduttua. Hälytys vastaanotettiin iltapäivällä noin kello puoli kuuden aikaan. Mies todettiin kuolleeksi, kun poliisi saapui paikalle.

– Pidämme tätä erittäin vakavana tapauksena. Tätä tutkitaan terveys ja turvallisuusrikkomuksena, koska kyseessä on työpaikalla tapahtuva rutiini. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ketään epäiltäisiin, vaan tämä on käytäntömme tämän tyyppisissä tapauksissa, kertoo poliisin tiedottaja Rickard Lundqvistin Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Työntekijöille kriisiapua

Eläintarha kirjoittaa verkkosivuillaan, että se on tänään maanantaina suljettu. Henkilökunnalle järjestetään kriisiapua. Työntekijällä oli heidän mukaan monen vuoden kokemus hoitamastaan lajista.

Hirviantilooppi on Afrikassa elävä suuri nautaeläinlaji. Se on hyvin raskas rakenteeltaan, ja uros voi painaa jopa 1000 kiloa. Säkäkorkeudeltaan hirviantilooppi on 150-180 cm korkea. Hirviantiloopin sarvet voivat kasvaa jopa metrin pituisiksi.

Lue myös:

    Uusimmat