14–vuotias tyttö kuoli huvipuisto-onnettomuudessa Tanskassa

Århusissa Tanskassa huvipuistossa on tapahtunut vakava onnettomuus. Vuoristoradan vaunu suistui raiteiltaan, ja 14-vuotias tyttö kuoli.

Aftonbladetin mukaan Tivoli Friheden–huvipuistossa vuoristoradan vaunu suistui raiteilta. Onnettomuudessa 14– vuotias tyttö kuoli ja 13– vuotias poika loukkaantui.

Tanskalaismedioiden mukaan useampi ihminen jäi onnettomuudessa loukkuun, ja kaksi ihmistä haavoittui. Myöhemmin kuitenkin ilmoitettiin, että yksi henkilö menehtyi.

– Pääsin juuri pois, kun se tapahtui. Näin, kuinka vaunu oli takaosasta katkennut. Tätä on vaikea selittää, eräs silminnäkijä kertoi tanskalaiselle TV2-kanavalle.

Takaosa junasta roikkuu muun junan alla

Huvipuisto on suljettu tapahtuman vuoksi.

Expressenissä huvipuiston johtaja Henrik Ragborg Olsen toteaa, että onnettomuus tapahtui kello 13 aikaan. Pelastustoimi saapui nopeasti paikalle.

– Juna on sellainen, jossa kaksi ihmistä istuu vierekkäin kuudessa rivissä. Takaosa junasta on rikki ja roikkuu muun junan alla.

–Kello 14 aikaan kaikki oli saatu rikkoutuneesta junasta ulos, kertoo pelastustoimen johtaja Anders Brix Christensen TV2:lle.

Laitteesta aloitettiin tekninen tutkinta, ja onnettomuussyytä selvitetään. Silminnäkijöitä kuullaan ja heille tarjotaan psykologista apua. 

Samassa Cobra-nimisessä vuoristoradassa tapahtui jo vuonna 2008 onnettomuus, jossa neljä ihmistä loukkaantui. Silloin yksi vuoristoradan vaunuista irtosi.

Cobra-laite on 25 metriä korkea ja kulkee jopa 70 kilometriä tunnissa, kerrotaan huvipuiston nettisivuilla. Laitteen käyttäjän tulee olla vähintään 140 senttimetriä pitkä.

Lue myös:

    Uusimmat