Hirmuisia nimiä saapuu Turkuun! Radalla olympiavoittajien kohtaaminen

Turun Paavo Nurmen kisojen osallistujalistaan on tehty kovia lisäyksiä. Pika-aitojen olympiavoittaja Jasmine Camacho-Quinn ja seiväshyppääjä Eliza McCartney tarjoavat huippuvastuksen suomalaisurheilijoille. Miesten 100 metrillä Andre de Grasse täydentää olympiavoittajien kohtaamisen sadalla metrillä.

Naisten 100 metrin aitakilpailusta on kehkeytymässä Paavo Nurmen kisojen herkkupala, kun olympiavoittaja Jasmine Camacho-Quinn kohtaa maailmanmestari Nia Alin.

Tokiossa vuonna 2021 olympiakultaa juhlinut puertoricolainen Camacho-Quinn on juossut ennätyksekseen 12.26, jolla on maailman kaikkien aikojen listalla viidentenä. Dohan vuoden 2019 maailmanmestari Ali puolestaan on ennätyksellään 12.30 samaisen listan yhdeksäs.

Tämän kauden listauksessa Ali on kolmas ja Camacho-Quinn neljäs ajoilla 12.44 ja 12.45.

– Kun pika-aitoihin on aiemmin kiinnitetty eurooppalaiset huippuaiturit Puolan Pia Skrzyszowska, Hollannin Nadine Visser ja Irlannin Sarah Lavin, Reetta Hurskeelle ja muille suomalaisille on tarjolla Timanttiliiga-tason vastus, Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen sanoo tiedotteessa.

Myös miesten pikamatkoilla nähdään hurjaa kyytiä, kun Tokion kisojen 100 metrin olympiavoittaja Italian Marcel Jacobs saa vastaansa 200 metrin ykkösen Kanadan Andre de Grassen.

– Miesten 100 metrille on tulossa lisää kansainvälisen huipputason nimiä. Tiedotamme niistä EM-kisojen jälkeen, Salonen sanoo.

Naisten seiväspaikalla Euroopan mestari Wilma Murto ja maailmanmestari Australian Nina Kennedy saavat kovan kilpailijan, kun ennätyksekseen 494 hypännyt Uuden-Seelannin Eliza McCartney liittyy kovatasoiseen kisaan.

Paavo Nurmen kisat käydään 18. kesäkuuta Turussa.

Lue myös:

    Uusimmat