Herkullinen huippukisa luvassa! Suomen neljä pika-aituritähteä samalla viivalla vuosien tauon jälkeen

Paavo Nurmi Games saa vetonaulakseen odotetun kohtaamisen, kun neljä pika-aituritähteä saapuvat kilpailemaan Turkuun 13. kesäkuuta. Edellisestä yhteisestä kohtaamisesta on ehtinyt kulua jo kolme vuotta.

Turussa järjestettävässä Paavo Nurmi Gamesissa päästään todistamaan harvinaista kohtaamista, kun Reetta Hurske, Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Lotta Harala saapuvat kaikki viivalle 100 metrin aitajuoksuun.

Edellisen kerran nelikko kohtasi toisensa kolme vuotta sitten niin ikään Paavo Nurmi Gamesin finaalijuoksussa. Suomalaistähtiä kirittävät huippujuoksijat Nadine Visser, Ditaj Kambundji ja hallitseva Euroopan mestari Pia Skrzyszowska.

– Taistelu finaalipaikoista tulee olemaan tasainen, mutta alkukauden ja talven tulokset kertovat, että Suomen kärkinelikko on jälleen mainiossa vireessä, PNG:n urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen hehkuttaa SUL:n tiedotteessa.

Turussa radalla kilpailevat myös 400 metrin aituritähti Viivi Lehikoinen. Suomen ennätysnainen saa vastaansa muun muassa Jamaikan Shiann Salmonin sekä britit Jessie Knightin ja Lina Nielsenin.

Satasen sileän Suomen ennätysmies Samuli Samuelsson saa puolestaan mitata tasoaan useampaa kymmenen sekunnin alittajaa vastaan. Jamaikan Ackeem Blake kiihdytti hiljattain Westwoodissa Los Angelesissa huippuajan 9,89.

Turussa kisaavat myös Ghanan Benjamin Azamati, joka juoksi viime vuonna 9,90, ja britti Reece Prescod, joka juoksi viime vuonna 9,96 sekä hiljattain Savonassa myötätuulessa 9,94.

– Turun kisassa on aina rahtunen arvokisan tuntua, kun finaalipaikka pitää lunastaa alkueristä. Joten viime kesän Suomen ennätyksen 10,16 juosseelle Samuli Samuelssonille ja muillekin suomalaisille on tarjolla kaksi starttia huippuseurassa, Salonen hekumoi.

Lue myös:

    Uusimmat