Hirmuesityksiä! Nuoret Leijonat voitti kaikki ottelunsa – Kaapo Kakko takoi upeat tehot

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti kaikki kolme otteluaan neljän maan turnauksessa Tshekissä. Viimeisimmäksi taipui sunnuntaina isäntämaa Tshekki murskalukemin 7–2.

Nuorten Leijonien Tshekki-voiton takeena oli toisen erän iloittelu. Tshekki oli kairannut avauserässä Karel Plasek juniorin ylivoimaosumalla 1–0-johtoon, mutta toisen erän Suomi vei nimiinsä 4–1.

Onnistujia oli aiempien pelien tapaisesti laajalla rintamalla. Kahdesti puiden väliin osui Aleksi Heponiemi ja maalin mieheen viimeistelivät Teemu Engberg, Sami Moilanen, Niklas NordgrenSanteri Virtanen ja Kaapo Kakko. Suureksi NHL-lupaukseksi laskettava Kakko kirjautti Suomen tehomiehenä Tshekkiä vastaan pisteet 1+2.

Suomi loisti ottelussa viidellä viittä vastaan; maaleista vain Heponiemen 6–2-kihaus syntyi ylivoimalla.

Lauantaina Nuoret Leijonat voitti Ruotsin 4–0 ja perjantaina Venäjän 5–3.