Nuoret Leijonat nuiji Venäjän – hirmutehoja takonut lupaus iski kahdesti

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kukisti Venäjän neljän maan turnauksen avausottelussaan maalein 5–3.

Nuorten Leijonien voiton avaimena Tshekin Hodoninissa pelatussa ottelussa oli vahva toinen erä. Periodiin lähdettiin avauserän jälkeisessä 1–1-tilanteessa, mutta toisen 20-minuuttisen aikana Suomi karkasi osumalla kolmesti ja jättämällä Venäjän maaleitta.

Suomen pyssynä hääri ykkösketjun laituri Linus Nyman, joka iski 2–1-maalin lisäksi voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman. Tällä kaudella SM-liigaa Lukossa pelaava Nyman nakutti viime kaudella Kanadan OHL-junioriliigassa 61 otteluun hirmutehot 45+57=102.

Suomen avausmaalin iskenyt Sami Moilanen vietti myös Venäjää vastaan kahden pisten iltaa, saldonaan 1+1.

Nuoret Leijonat kohtaa huomenna lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Tshekin.