Leijonat kaatoi tylyin luvuin Tshekin – Suomelta taas hurjaa maali-iloittelua

Tulosruutu: Suomi murskasi Tshekin Ruotsin EHT-turnauksessa

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat jatkoi voittojen tiellä Ruotsin EHT-turnauksessa, kun se kaatoi Tshekin tylyin luvuin 6–1. Suomi on ollut äärettömän tehokas viikonlopun turneessa.

Leijonat kaatoi torstaina Sveitsin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 6–5. Suomi nousi tuolloin kolmen maalin takaa rinnalle ja lopulta voittoon.

Tehokas tahti jatkui myös lauantaina Tshekkiä vastaan. Suomi siirtyi toisessa erässä jo 6–0-johtoon.

Valkopaitojen kovin puhuri hiipui kolmannessa erässä, missä Tshekki onnistui iskemään kavennuksen. Asialla oli Hynek Zohorna.

Se jäi kuitenkin Tshekin kannalta laihaksi lohduksi.

Suomelta maalinteossa onnistuivat Nikolas Matinpalo, Juhamatti Aaltonen, Vili Saarijärvi, Juha Jääskä ja kahdesti osunut Arttu Ruotsalainen.

Suomi kohtaa sunnuntaina turnauksen päätösottelussa Ruotsin.