Hilpeä lehdistötilaisuus – Risto Dufva myhäili tyytyväisenä, puhui joulupukista ja vastasi kryptisesti kysymykseen Jonne Virtasesta

Lehdistötilaisuus: JYP - Sport 5:35
Risto Dufva kertoi Sportin parantaneen tapojaan, jotta joulupukki toisi lahjoja.

Risto Dufva oli ilmeisen tyytyväinen mies Sportin haettua 4–1-vierasvoiton JYPistä SM-liigan lauantain kierroksella. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Dufvan vastaukset jättivät kuitenkin jonkin verran tulkinnanvaraa, siinä määrin kryptisesti valmentajavelho jutteli.

Sport aloitti viiko HIFK-tappiolla keskiviikkona, mutta launtain voitto selvästi toi balsamia haavoihin. 

– Yksittäinen peli on aina osa kokonaisuutta. Meillä oli teema tällä viikolla, että me vähän parannetaan tapojamme nyt, kun joulu lähestyy, että rupeaa siellä sukassa ja kuusen alla löytymään lahjoja, Dufva aloitti.

– Suunta oli väärä ja me muutimme peli-ilmettä oikeaan suuntaan. Sillä tavalla luottavaisena odottaa joulupukin tuloa.

Erityisen tyytyväinen Dufva oli siihen, että Sport pystyi reagoimaan myös muutoksiin kokoonpanossa. Poissaoloista kärsinyt joukkue menetti ottelupäivän aamuna Turo Asplundin JYP-ottelusta vatsataudin vuoksi.

– Sitten mentiin tällaisella line-upilla. Suunta on oikea, pitää olla tyytyväinen koko viikon suoritukseen.

Joukkueen hyökkääjä Jonne Virtanen oli merkitty kokoonpanoon kakkosketjun laidalle, mutta Virtanen ei pelannut ottelussa vaihtoakaan. Lehdistötilaisuudessa Dufvalta kysyttiin, miksi Virtanen oli kokoonpanossa, mutta ei pelannut.

Vastaus oli Dufvamaisen monipolvinen. Voit katsoa valmentajan seikkaperäisen selvityksen yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat