Mainos

Hiljaisuus ympäröi Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtajan eroa: ”Sovittu, että enempää en kommentoi”

Ähtäristä kantautui eilen yllätysuutinen: toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi on eronnut. Ero on anottu ja myönnetty maanantai-iltana heti voimaan astuvana, mutta keskiviikkona Haapaniemi vastaa vielä työpuhelimeensa ja vahvistaa eron.

– Valitettavasti kyllä, olen itse eronnut. Enkä halua kommentoida enempää, työnantajan kanssa on sovittu etten enempää kommentoi, sanoo Haapaniemi.

Haapaniemi on laittanut medialle myös tiedotteen asiasta. Siinä hän kertoo, että jo pitkällä oleva jättiläispanda-hanke etenee suunnitellusti. Hän kirjoittaa olleensa mukana kehittämässä Ähtärin Eläinpuistoa ja Zoo Resortin matkailua yli viisi vuotta.

– Kaikella on aikansa. On aika uusien haasteiden. Haluan kiittää osaavaa henkilöstöä ammattitaitoisesta yhteistyöstä, Haapaniemi kirjoittaa.

Nopea lähtö

Hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola kertoo asioiden edenneen ripeästi.

– Hän pyysi eroa maanantaina ja maanantai-iltana hallitus sen hänelle kokouksessaan myönsi, sanoo Savola.

Hän kiistää, että tapaukseen sisältyisi dramatiikkaa.

– Joskus asioita voi tapahtua nopeastikin. Tämä on kuitenkin yhteisen keskustelun tulos, painottaa Savola.

Ähtäriläiset vaikuttajat ovat vaitonaisia asiassa. Kaupunginhallituksen jäsenet kieltäytyvät haastattelusta yksituumaisesti.

– Asia oli meillä esillä kaupunginhallituksessa ja sovimme, että tiedotusvastuu on eläinpuiston hallituksella, sanoo Hannu Riihimäki.

Kukaan ei suostu puhumaan edes siitä, onko esimerkiksi pandahanke ollut kaupungissa ristivedossa.

– Dramatiiikasta tämä ei johdu, kyllä tämä on hänen oma ratkaisunsa myös. Mutta päätös on eläinpuiston hallituksen, jolle kuuluu myös sen kommentointi, sanoo valtuuston puheenjohtaja Heimo Pirttimäki.

Matkailualan yrittäjästä vs. johtaja

Ähtärin pandahanke on edennyt suunnitellusti, mutta sen ympärillä on ollut myös kriittistä keskustelua. Mitään yllättävää asiassa ei ole kuitenkaan tullut ilmi. Sopimukset Kiinan kanssa on allekirjoitettu ja suurhankkeen tiimoilta vietettiin vajaa kaksi viikkoa sitten harjakaisia. Hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola sanoo, että eläinpuisto ei joudu hätään toimitusjohtajan lähdön vuoksi.

– Pandat saapuvat joulukuussa ja kaikki asiat hoidetaan kuten on sovittu, korostaa Savola.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi hallitus nimesi hallituksen jäsenen Kari Vainion, joka on ähtäriläinen matkailualan yrittäjä. Jo keskiviikkona Vainio kokousti pandatalon liepeillä henkilökunnan kanssa ja sanoi kiirettä piisaavan.

– Tottakai on erilaista siirtyä operatiiviseen johtoon kuin olla hallituksessa, mutta työni matkailualan yrittäjänä ja toimijana helpottaa tähän ryhtymistä, sanoi Vainio.

Vainion kaksi yritystä Naava Chalets ja Naava Villas rakentavat ja vuokraavat luksushuviloita Ähtärissä. Uusin malli on ehdolla Vuoden Puupalkinnon saajaksi.

Prosessi uuden toimitusjohtajan saamiseksi on jo käynnistynyt.

– Lähikuukausina pyrimme rekrytoimaan uuden toimitusjohtajan, sanoo hallituksen puheenjohtaja Savola.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.