Hiihdon nelinkertainen olympiamitalisti Petter Northug ryöpyttää Ruotsin mieshiihtäjiä: "Kuin huono karkkipussi, ei ole mitään hyvää"

Petter Northugista kirja: ura täynnä menestystä ja kohuja 1:20

Norjalainen maastohiihtotähti Petter Northug ei antanut armoa analysoidessaan naapurimaa Ruotsin miesten maajoukkueen nykyistä tasoa. Moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti kuvaili joukkuetta "historian surullisemmaksi".

Pääkuvan videolla Petter Northugin uran huippuhetkiä.

Naapurimaa Ruotsia usein kritisoinut Northug avasi sanaisen arkkunsa ja sanoi norjalaiselle NRK:lle Ruotsin tulevan kauden miesten maajoukkueen olevan huonoin kautta historian.

– Joukkue on kuin huono Hyvää makumaasta (Gott&Blandat) -karkkipussi. Siellä ei ole mitään hyvää, mutta syöt, jos on pakko. Tämä on Ruotsin historian surullisin maajoukkue. On harmi, että asiat ovat noin huonosti.

Ruotsin miesten maajoukkueessa on käynnissä suuri sukupolvenvaihdos. Kärkinimet Johan Olsson, Marcus Hellner ja Emil Jönsson ovat lopettaneet uransa kahden viime vuoden aikana.

Tulevalla kaudella maata edustavat Jens Burman, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Thorn ja Karl-Johan Westberg

Northug usko Ruotsilla olevan mitään mahdollisuuksia MM-mitaleille.

– Päinvastoin. Heillä ei ole joukkueessaan enää voittajaa. Johan Olssonolisi voinut onnistua siinä. Hän ei ole enää mukana. Anders Södergenkin on poissa. 

Ruotsin maajoukkueen päällikkö Rikard Gripin nauroi NRK:n mukaan Northugin kommenteilla ja sanoi"on hyvä, että Northug ajattelee yhä meitä".

Grip kuitenkin myöntää, että käynnissä oleva sukupolvenvaihdos on vaikea paikka.

– Meidän pitää olla kärsivällisiä ja antaa nuorten urheilijoiden testata itseään ja vakiinnuttaa paikka huipulla. Uuden organisaation ja valmentajien pitää tehdä järjestelmällistä työtä, jotta saamme hyviä tuloksia pitkäksi ajaksi eteenpäin.

– Meillä on muutamia hiihtäjiä, jotka voivat menestyä ja olla korkealla tuloslistoilla tällä kaudella. Meillä ei kuitenkaan ole leveää ja vahvaa joukkuetta. 

Ruotsin hiihtäjät ottivat liudan mitaleja vuosien 2010-2015 välisenä aikana. Tuon jälkeen moni kärkinimi lopetti uransa, eikä menestys ole ollut yhtä hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat