Petter Northugin hiihtoura voi olla ohi jo ennen joulua: "Tämä on viimeinen toivoni"

Petter Northugista kirja: ura täynnä menestystä ja kohuja 1:20

Kaksinkertaisen hiihdon olympiavoittajan Petter Northugin ura lähenee loppuaan. Hän kertoi norjalaismedia VG:lle, että kuntoutus useiden sairastumisien ja loukkaantumisien jälkeen ei ole sujunut odotetulla tavalla.

Kuvan videolla kuvavideo Petter Northugin urasta.

Northug tapasi keskiviikkona lehdistöä Beitostölenin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun alla. VG:n mukaan hän aikoo osallistua kilpailuun.

– En pidä siitä, kun en kestä kilpailua tai harjoittelemista. Tämä on viimeinen toivoni. Jos kehoni ei pysty palautumaan, niin se on sen merkki, että liika on liikaa. Minun pitää kuitenkin yrittää ja ottaa selvää onko se mahdollista, Northug sanoi.

– Jos en kestä nyt harjoittelua, voi ura olla ohi jo ennen joulua, Northug jatkoi.

Norjalaistähti on menettänyt 200 harjoitustuntia sairastumisien takia. Hän aikoo jättää Tour de Skin väliin, ja keskittyä mahdollisiin MM-kisoihin.

– Realistisessa suunnitelmassa olen jättämässä Tour de Skin väliin, koska tiedän, että en tule olemaan kunnossa siihen mennessä. Se voi olla mahdollista, jos suoritustasoni on kohdallaan. Mutta kuitenkin epäröin, koska kehoni ei ole pystynyt palautumaan, Northug sanoo.

Hän sanoo, että palautuminen Val Senalen maajoukkueleirillä tapahtuneesta sairastumisesta ei ole ollut lähelläkään sellaista, millaista sen pitäisi olla.

– Törmäät samaan seinään jatkuvalla syötöllä. Silloin ei jaksa enää. Paljon pitää tapahtua, jos aion kilpailla MM-kilpailuissa, Northug sanoo.

Hiihdon maailmancup käynnistyy tulevana viikonloppuna Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat