Hiihdon MM-kultaa Suomeen! Niko Anttola on maailmanmestari

Niko Anttola on voittanut maastohiihdon alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Kanadan Whistlerissä.

Anttola voitti kultaa kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa kuuden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Norjan Lars Heggeniin. Kisan kolmas oli Thomas Linnebo Mollestad. Muista suomalaisista Eero Rantala oli 16:s, Niilo Mäkinen 34:s ja Topias Kemppi 50:s.

Anttola oli aiemmin voittanut hopeaa 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Suomi on kerännyt Whistlerin MM-kisoista jo kuusi mitalia, joista kolme on kultaisia.

Aiemmin jo MM-kisoissa kultaa voittanut Eevi-Inkeri Tossavainen oli paras suomalainen naisten kisassa. Hän sijoittui yhdeksänneksi. Elsa Torvinen oli 16:s, Fanny Kukonlehto 40:s ja Pinja Aaltonen 45:s.