Hiihdon maailmancupiin historiallinen muutos – miehet ja naiset samalle viivalle, Suomen joukkue myös julki

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti keskiviikkona, että miehet ja naiset kilpailevat maailmancupissa yhtä pitkillä matkoilla ensi kaudesta lähtien. MM-kisojen osalta tilanne jäi vielä auki, ja päätöksen on määrä syntyä toukokuussa 2023.

Maailmancupin matkat ovat ensi kaudella sprintti, 10 kilometriä, 20 kilometriä ja 50 kilometriä. Yhdistelmäkilpailu on 20 kilometriä (10+10 km). Myös nuorten MM-kisojen ja nuorten olympiafestivaalien miesten ja naisten matkat yhtenäistettiin.

FIS kertoi kotisivuillaan, että hyväksyntä yhtä pitkille hiihtomatkoille sai 57 prosenttia äänistä. FIS luonnehti päätöstään historialliseksi. Samalla kattojärjestö kertoi, että pääargumentti matkojen yhtenäistämistä vastaan liittyi tv-lähetyksiin, sillä naiset hiihtävät samat matkat miehiä hitaammin.

Nyt tehdyt päätökset vaativat vielä FIS:n neuvoston hyväksynnän 26. toukokuuta. Tähän saakka naisten pisin matka on ollut 30 ja miesten 50 kilometriä. Myös yhdistelmäkisojen pituuksissa on ollut eroa.

Suomi julkaisi joukkueensa

Suomi kertoi puolestaan tulevan kauden joukkueestaan. Harjoitusryhmä sisältää 20 urheilijaa, seitsemän naista ja 13 miestä.

– Miesten puolella meillä nousi viime talvena uusia nuoria urheilijoita useammankin kerran maailmancupin pistesijoille ja tämän vuoksi miesten ryhmä on nyt hieman aiempaa isompi. Viime kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut ja A-maajoukkuetoiminnassa jatkamme hyvin pitkälle samansuuntaisella leirityksellä kuin viime kaudella. Lisäksi toimintaa on tarkoitus eriyttää leireillä entistä selkeämmin, eli sprintterit ja normaalimatkan hiihtäjät harjoittelevat aiempaa enemmän oman ohjelman mukaan, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi hiihtoliiton tiedotteessa.

Kauden päätavoitteeksi on nimetty Planican MM-kilpailut.

Maastohiihdon A-maajoukkue:

Naiset: Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä. Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Miehet: Ville Ahonen, Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Päävalmentaja ja miesten vastuuvalmentaja: Teemu Pasanen

Miesten valmentaja: Ville Oksanen

Naisten vastuuvalmentaja: Jussi Piirainen

Naisten valmentaja: Juho Halonen

Lue myös:

    Uusimmat