HIFK-vahdilta uskomaton sankaritemppu, Tapparan käännerikkaalle viikolle voittoisa päätös – näin SM-liigassa pelattiin lauantaina

Dramaattiset loppuhetket Oulussa: Teemu Turusella huikea avopaikka, mutta mitä tekee HIFK:n Roope Taponen! 1:41

Jääkiekon SM-liigassa lauantain kierroksella pelattiin täydet seitsemän ottelua.

Kierros korkattiin käyntiin Turussa, missä kiekko tippui jäähän jo kello 16. TPS aloitti Sport-taiston ryminällä, siirtyen jo avauserässä 2–0-johtoon.

Sport ei päässyt missään vaiheessa kelkkaan mukaan. Toisessa erässä TPS:n 16-vuotias huippulupaus Aron Kiviharju alusti ja Pavol Skalicky iski kamppailun viimeiseksi jääneen 3–0-osuman.

TPS on sarjassa kuudentena. Pisteitä sillä on 67.

Oulussa HIFK otti jälleen maukkaan päänahan, kun se kaatoi Kärpät 2–1.

HIFK siirtyi avauserässä johtoon, kun Kristian Vesalainen heilutti maaliverkkoja.

Kärpät pääsi rinnalle toisessa erässä. Ville Leskinen alusti ja Arttu Hyry tinttasi kiekon sisään.

Ottelun ratkaisuhetket osuivat kolmannen erän alkuun ja loppuun. HIFK:n Julius Nättinen osui erän ensimmäisellä minuutilla Roni Hirvosen syötöstä.

Kärpät sai vielä vahvan kirin käyntiin. Kaikki huipentui kolmannen erän viimeisillä sekunneilla. Joonas Kemppainen kaapi aloitusvoiton, minkä jälkeen Kärppien tähtihyökkääjä Teemu Turunen oli avopaikassa. HIFK:n maalivahti Roope Taponen venyi ilmiömäisellä tavalla kiekon eteen ja esti osuman synnyn. Täten HIFK:lle 2–1-voitto.

Video Taposen torjunnasta näkyy jutun yläreunasta.

HIFK on sarjassa sijalla kymmenen (59 pistettä). Kärpät puolestaan tipahti lauantain lopputulosten myötä jo kahdeksanneksi (63 pinnaa).

Hämeenlinnassa HPK ja Tappara kävivät melkoista maalimiekkailua. HPK siirtyi toisen erän alkuhetkillä 2–1-johtoon Jere Jokisen ohjausmaalilla.

Jori Lehterä tasoitti ja Niko Ojamäki vastasi Tapparan 3–2-johtomaalista.

HPK nousi vielä tasoihin. Asialla oli Jokinen, joka tinttasi illan toisen osumansa.

Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Veli-Matti Vittasmäki siivosi Veli-Matti Savinaisen heiton sisään. Tapparalle 4–3-voitto.

Kirvesrintojen viikkoon mahtui jos jonkinlaista. Kaikki lähti liikkeelle tiistaina Zugissa, missä Tappara varmisti CHL-finaalipaikkansa. Perjantaina Ässät yllätti kirvesrinnat Porissa lukemin 4–2. Päivä tästä ja suunta kääntyi.

Tappara on sarjassa kolmantena. Sillä on yhtä monta pistettä (75) kuin toisena olevalla Ilveksellä.