HIFK-tähti Anton Lundell keväällä MM-kisoissa? Jukka Jalonen nosti esiin huippulupauksille tyypillisen piirteen

Anton Lundell, 19, teki viikonloppuna A-maajoukkuedebyyttinsä Ruotsin EHT-turnauksessa. Lundell oli isosti valokeilassa, monen eri tekijän kautta. Mutta nähdäänkö hänet keväällä MM-kisoissa? Tämän suhteen Jukka Jalonen ei lähtenyt lupaamaan vielä mitään. Jalonen kuitenkin viittaa superlupausten tyypilliseen piirteeseen.

Lundell nappasi ensimmäisen A-maajoukkuepisteensä, kun hän alusti Vili Saarijärven 2–2-tasoitusmaalin lauantain Tshekki-ottelussa.

Lundell väläytteli Ruotsin Malmössä pelatussa turnauksessa. Samalla hän sai kuitenkin maistaa sen, missä kansainvälisen taso menee.

– Anton pelasi ihan hyvin. Jos häneltä itseltä kysyy, niin hän varmaan sanoo, että parantamisen varaa jäi, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Lundellista turnauksen jäljiltä.

– Mutta jos ajattelee sitä, että hän oli ensimmäistä kertaa mukana, niin hän hoiti kyllä tyylikkäästi hommansa. Ihan varmasti hän ja moni muu näki sen, että nyt pelataan kovempia pelejä. Kyllä hänellä vielä työmaata riittää, niin kuin monella muullakin pelaajalla, Jalonen jatkaa.

Jalonen kuitenkin muistutti piirteestä, joka toistuu jatkuvasti huippulupausten kohdalla.

– Hän on nuori kaveri, jolla on kaikki eväät tulla huippupelaajaksi. Tuollaiset kaverit voivat kehittyä aika paljonkin parin kuukauden aikana kovissa peleissä.

– Mielenkiintoista katsoa, että miten hänen keväänsä etenee ja mikä meidän tilanteemme on, kun ruvetaan valintoja tekemään, Jalonen sanoi Lundelliin viitaten.

Lue myös:

    Uusimmat