Anton Lundellilla iso päivä edessä – uran ensimmäinen miesten MM-kisamatka taskuun?

6:24
Videolla juttua Leijonien ja Venäjän torstaisesta ottelusta.

Helsingin IFK:n 19-vuotias tähtihyökkääjä Anton Lundell on tyrkyllä Leijonien kevään MM-kisajoukkueeseen. Lauantai voi olla hyvinkin iso päivä hänelle. Jo iltapäivä voi kertoa sen, onko Lundell mukana Latviassa vai ei.

Leijonat pelaa tänään lauantaina viimeisen valmistavan MM-ottelunsa ensi viikolla alkavien MM-kisojen alla. HIFK-hyökkääjän Lundellin on määrä olla mukana Ruotsi-ottelussa.

Ensimmäisessä kamppailussa Venäjää vastaan Lundell väläytteli.

– Pystyin omalla liikkeelläni haastamaan ja luomaan paikkoja. Pitää muistaa, että näissä EHT-peleissä on aika kovia joukkueita vastassa. Ne osaavat puolustaa hyvin. Se, että pystyi murtautumaan paikoille, oli oikein hyvä asia, Lundell pohtii jälkikäteen MTV Urheilulle.

– Pystyin ottamaan aika ison stepin eteenpäin. Tuntui hyvälle. Jäi tuntuma siitä, että peli paranee vain. Se toi itselle hyvin positiivista viestiä, Lundell jatkaa.

Lundell ja toinen HIFK-hyökkääjä Jere Sallinen liittyivät muita myöhemmin Leijonien mukaan. Lundell ei kauhistellut, vaikka hänen valmistava leirinsä jäi hyvin lyhyeksi. 19-vuotiaan hyökkääjän mukaan Jukka Jalosen ajama pelitapa ”on varsin hyvin selkärengassa”.

– Ruotsin EHT-turnaus auttoi asiassa. Pääsin myös näkemään, että missä kansainvälinen vauhti ja vaatimustaso menee. Osasin nyt valmistautua paljon paremmin tulevaan.

Lundellin kannalta iso juttu oli se, että hän ehti mukaan Tshekin EHT-turnaukseen. Nuori hyökkääjä pääsee antamaan viimeiset MM-näytöt Jaloselle ja Leijonien valmennusjohdolle.

– Nämä ovat MM-kisojen kannalta isoja pelejä. Näissä pystyy näyttämään, että mitä osaa. Helmikuun Ruotsin A-maaottelut menivät hyvin, mutta tiesin, että pystyn parantamaan. Venäjä-peli oli hyvä alku. Pitää vain jatkaa siitä, Lundell sanoo lauantain Ruotsi-pelin alla.

Uskotko, että Anton Lundellin nimi löytyy MM-joukkueesta?

– Mennään peli kerrallaan ja antaa viisaampien miesten päättää. Mun tavoite on pelata mahdollisimman hyvin ja näyttää, että olen paikan arvoinen, Lundell nyökyttelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja