Anton Lundell kommentoi itse omia MM-kisasaumojaan – ensimmäinen miesten turnaus antoi tärkeää oppia

Suomi-kiekon huippulupaus Anton Lundell, 19, oli isossa näyteikkunassa viikonlopun Ruotsin EHT-turnauksessa. A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Lundell otti turnauksen jälkeen suoraan kantaa siihen, miten hän näkee omat mahdollisuutensa kevään MM-kisoja ajatellen.

Lundell hyppäsi ensimmäistä kertaa Leijonien mukaan torstaina, jolloin Suomi kohtasi Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa Venäjän.

Lundellin ensimmäinen A-maaottelupiste tuli lauantain Tshekki-ottelussa, kun hän alusti Vili Saarijärven 2–2-tasoitusosuman.

Malmössä pelattu turnaus antoi Lundellille tärkeää oppia siitä, missä kansainvälinen taso menee.

– Nämä ovat todella kovavauhtisia pelejä. Näissä näki hyvin sen, miten nopeasti joukkueet pystyvät kääntämään peliään. Esimerkiksi nyt Ruotsia vastaan yritimme mennä toisessa erässä täysillä ylöspäin. Vastustaja vastasi siihen. Aika paljon mentiin päädystä päätyyn. Koin, että pystyin ihan hyvin pelaamaan täällä, mutta tiedän sen, että pystyn olemaan vielä vaarallisempi tekopaikoissa, Lundell analysoi omia otteitaan MTV Urheilulle.

Mitä oppeja pyrit viemään arkeen mukaan, kun palaat nyt IFK:n vahvuuteen?

– Yritän pitää saman temmon yllä SM-liigassa. Täällä huomasi hyvin sen, että pitää olla koko ajan liikkeellä ja pitää pystyä reagoimaan tilanteisiin. Ne tulevat niin nopeasti vastaan. Ja jos vain jotenkin pystyy, niin yritän viedä tehokkuutta eteenpäin. Näissä peleissä ei tule montaa paikkaa per peli. Vastustajat hyödynsivät ne tehokkaasti, Lundell avasi.

Nuorten MM-kisoissa kovaa jälkeä tehnyt ja syksyllä SM-liigassa loistanut Lundell on esillä, kun pohditaan Leijonien potentiaalisia MM-kisapelaajia.

Lundell antoi oman näkemyksensä asialle turnauksen jälkeen.

– Olisi totta kai todella hienoa päästä pelaamaan miesten MM-kisat. Ei se poissuljettua ole. Se vaatii sitä, että pitää pystyä kehittymään ja pitää pelata mahdollisimman hyvin seurajoukkueessa. On selvää, että moni asia vaikuttaa niihin saumoihin.

– Yritän keskittyä omaan peliini ja omaan joukkueeseeni. Pyritään siihen, että pystyisimme voittamaan IFK:n kanssa mahdollisimman paljon pelejä. Aika näyttää, että mihin omat rahkeet riittävät, Lundell sanoi aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat