HIFK:sta tutun NHL-legendan poika asuttaa suomalaista maalivahtilupausta kotonaan – "Kohtelen häntä kuin omaa poikaani"

Kiekkokauden keskeydyttyä jumiin ontariolaiseen pikkukaupunkiin jäänyt suomalaismaalivahti Lassi Lehti on löytänyt tärkeää apua mieheltä, jolla on mielenkiintoinen linkki hänen kotimaahansa.

18-vuotias Lehti on valmistumassa ensi kuussa paikallisesta St. Andrew’sin collegesta, joten hän ei ole pystynyt lähtemään vanhempiensa luo Suomeen koronaviruspandemian katkaistua lähiopetuksen ja jääkiekkoharjoitukset Toronton lähistöllä.

Grankulla IFK:n kasvatti on sinnitellyt tilanteen kanssa Aberdeenin kaupungissa. Hän kertoo tilanteestaan The Athletic -lehdelle, ettei ole käynyt kotona viime elokuun jälkeen, koska pelkää, ettei voisi tilanteessa palata pelien jatkuessa.

– Minulla on ollut tietysti joitain huonoja päiviä, koska olen joutunut olemaan poissa kotoa ja kaipaamaan vanhempiani ja ystäviäni, Lehti myöntää.

– Silti on ollut myös todella hyviä päiviä, kun olen tajunnut, että asiat voisivat olla paljon huonommin.

Lehti on pelannut junioriliiga NAHL:ssä toiveenaan saada stipendi yliopistojoukkueeseen.

NHL-legendan poika useasti mukana Suomessa

Yliopiston kampuksen mentyä kiinni Lehden on pitänyt löytää asuinpaikka muualta. Sellainen löytyi henkilöltä, jolla on vahva linkki Suomeen. Toronto Maple Leafsin entisen puolustajan Carl Brewerin poika Chris on ottanut maalivahdin siipiensä suojaan.

Carl Brewer tuli kovan NHL-pakin statuksella Helsingin IFK:n paitaan kaudeksi 1968-69 suomalaisagentti Göran Stubbin välityksellä. Hän toimi seurassa pelaaja-valmentajana sysäisten samalla Suomen jääkiekkoa aimoharppauksen ammattimaisempaan suuntaan.

Brewer iski 20 ottelussa 4+14=18 pistettä silloisessa jääkiekon SM-sarjassa ja palasi ison veden taakse Detroit Red Wingsiin. Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja kuoli vuonna 2001.

Chris Brewer oli monesti isänsä mukana, kun tämä palasi Suomeen pitämään omaa kiekkokouluaan, ja poika oppi samalla hiukan kieltä, joka sittemmin on jo ruostunut. Hän on auttanut Lehteä tuntemaan olonsa mukavaksi vieraassa maassa. Lehti on ollut Brewerin luona muun muassa jouluna ja pääsiäisenä. Perheen kodista löytyy totta kai myös sauna.

– 18-vuotiaana tämän kohtaaminen on rankkaa, Brewer tietää.

– Tunnen myötätuntoa häntä kohtaan ja kannan hänestä huolta.

Brewer ja Lehti kävivät noukkimassa yliopiston kampukselta pojan pelinkonsolin talteen. Nyt ainakin yhteydenpito kavereihin onnistuu paremmin.

– Kohtelen häntä kuin omaa poikaani, kolmen aikuisen pojan isä sanoo.

Äiti kaipaa poikaansa kotiin

Lassi Lehden äiti Leena Kaltiainen on kiitollinen Brewerin perheen tarjoamasta avusta.

– Se tapa, jolla Brewerit ovat ottaneet Lassin vastaan, hän on todella osa heidän perhettään. Tiedän, että hän on hyvissä käsissä.

– Tietysti kaipaan häntä. On monta hetkeä, jolloin haluaisin vain saada hänet takaisin ja halata häntä, äiti kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja