HIFK pelaa kolmatta vuotta peräjälkeen pronssista – Lennart Petrell: ”On vaikea lähtökohta, jos täytyy luoda enemmän maalipaikkoja yhtä osumaa kohden kuin vastustaja”

Helsingin IFK joutui maanantaina pettymään, kun Oulun Kärpät voitti joukkueiden kuudennen välieräkohtaamisen 3-0 ja eteni Liigan finaaliin. IFK:ta odottaa kolmas perättäinen pronssipeli, eikä joukkueen kapteeni Lennart Petrell peitellyt harmistustaan.

Kärpät oli maanantaina selvästi parempi joukkue. Oululaisilla oli ottelussa katkon paikka, joten nappisuoritus toi välieräsarjan voiton lukemin 4-2.

Petrell kuvailee sarjan lopputulosta suureksi pettymykseksi.

– Silloin, kun tarvittiin sarjan paras peli, sitä ei tullut. Emme pelanneet huonosti, mutta Kärpät pelasi hyvin. Kärpät pelasi tylyn vieraspelin ja marssi finaaliin.

Joukkueiden välinen välieräsarja oli todella tasainen. Ratkaisuottelua lukuun ottamatta voittoja napsivat vain kotijoukkueet. Kolme peliä päättyi maalin erolla.

IFK-kipparin mukaan yksi syy finaalipaikan karkaamiselle on tehottomuus.

– Maalit jäivät puuttumaan. Kärpät oli todella paljon tehokkaampi maalinteossa.

– Pelasimme todella hyvää jääkiekkojoukkuetta vastaan. Kärpät puolusti hyvin, ja me emme saaneet omaa hyökkäyspeliä käyntiin. On vaikea lähtökohta, jos täytyy luoda enemmän maalipaikkoja yhtä osumaa kohden kuin vastustaja, hän kommentoi MTV Urheilulle.

Toisaalta IFK:n hyvyydestä jotain kertoo myös se, että oululaisjoukkue oli useaan kertaan myös pinteessä.

– He ovat pelanneet koko kauden railakasta hyökkäyspeliä, mutta eivät päässeet aivan siihen meitä vastaan, Petrell käänsi.

Kärpät pelaa neljättä kertaa kuuden vuoden aikana Liigan finaaleissa. IFK maistelee pronssipelin karvasta kalkkia jo kolmatta kertaa peräjälkeen.

IFK ei ole kääntänyt ajatuksia vielä perjantaina pelattavaan kauden viimeiseen otteluun. Petrellin mukaan ongelmaa latautumisessa ei ole.

– Olemme hävinneet toisen ja voittaneet toisen (pronssipelin). Voittaminen on aina kivempaa - siinä on ero kuin yöllä ja päivällä.  Sulatellaan tämä pettymys alta pois ja sitten keskitytään pronssipeliin. En oikeastaan tiedä, koska se edes on.

Lue myös:

    Uusimmat