HPK osoitti kovaa luonnetta tiukassa paikassa – yksi tilasto kuvastaa mainiosti joukkueen suoritusta: "Se on huikea juttu"

HPK-luotsi Pennanen: Kaksi hyvää joukkuetta meni seitsemänteen peliin 1:23
Pääkuvan videolla Antti Pennasen koko haastattelu!

Hämeenlinnan Pallokerho ylsi urotekoon SM-liigan kuudennessa finaaliottelussa, kun se kukisti 1-0-lukemin Oulun Kärpät ja venytti sarjan legendaariseen seitsemänteen otteluun. 

Aiemmin finaalisarjassa HPK on ollut joukkueista se, joka hallitsee kiekkoa ja luo maalipaikkoja. 

Kuudennessa finaaliottelussa Hämeenlinnassa osat vaihtuivat päälaelleen. Kärpät hyökkäsi ja hyökkäsi, HPK puolusti tiiviisti ja uhrautuvaisesti, blokaten suuren määrän laukauksia. Maalilla Emil Larmi torjui kaikki 27 kohti tullutta vetoa. 

– Vastustaja oli todella hyvä ja laittoi meidät todella ahtaalle. Jossain vaiheessa on ollut sellainen pelin juoksu, että me olemme hallinneet ja luoneet paikkoja, emmekä ole onnistuneet. Tänään meni sitten toisinpäin, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen totesi MTV Urheilulle ja jatkoi: 

– Tarvitsimme erittäin kovan puolustuspelaamisen, hyvän maalivahtipelin ja meillä taisi olla 27 blokattua laukausta. Se on huikea juttu.

HPK oli kärsinyt maanantaina Oulussa kirvelevän tappion, sillä se pystyi luomaan tukun laadukkaita maalipaikkoja, mutta ei siltikään onnistunut tekemään maaleja. 

Torstai-iltana voittoon riitti vain yksi maali, jonka viimeisteli Valtteri Puustinen.

– Joukkue osoitti kovaa luonnetta kovassa paikassa ja hienoa, että pääsemme pelaamaan seitsemännen pelin. Tämä sarja ansaitsee sen, Pennanen hehkutti. 

Lauantaina pelattavan seitsemännen finaaliottelun teema on päivänselvä jokaiselle: se, kumpi voittaa, juhlii Suomen mestaruutta. 

– Olemme olleet hyvässä iskussa Oulussa ja isompi kaukalo sopii meille paremmin, niin menemme oikein mielellämme sinne haastamaan, Pennanen sanoi. 

Katso pääkuvan videolta Antti Pennasen koko haastattelu!

 

Lue myös:

    Uusimmat