HIFK on ollut erityisen vahva kotikaukalossaan – yksi piirre ylitse muiden: "Olemme käyttäneet sitä hyvin hyväksemme"

HIFK:n Tyrväinen: Ei lähdetty peruuttelemaan 1:45
Pääkuvan videolla Juhani Tyrväisen koko haastattelu!

Helsingin IFK otti väkevän esityksen jälkeen 2-0-voiton Oulun Kärpistä välieräsarjan neljännessä ottelussa. IFK on ollut erityisen vahva kotikaukalossaan.

IFK meni 1-0-johtoon avauserässä ja lisäsi johtoaan päätöserässä, kun Sakari Salminen tykitti loppulukemat 2-0. IFK pelasi erittäin tasapainoisen ottelun, ja pystyi pitämään Kärpät poissa laadukkaimmilta maalipaikoilta. 

IFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen oli sitä mieltä, että IFK pelasi vahvan 60 minuuttisen.

– Emme lähteneet peruuttelemaan, etenkään viimeisessä erässä. Uskalsimme pelata eteenpäin ja uskalsimme luistella eteenpäin. Muissa peleissä on vähän tuntunut siltä, että kun olemme johtaneet, olemme alkaneet vähän peruutella ja Kärpät on saanut vähän yliotetta, Tyrväinen pohti MTV Urheilulle.

Helsingin jäähallin kaukalo on hieman pienempi kuin Oulun vastaava. Etenkin kotikaukalossaan IFK on ollut erittäin vaarallinen ja tehokas paineistus- ja riistopelaamisessaan. 

Maanantai-iltanakin IFK pystyi riistämään runsaasti kiekkoja hyökkäysalueella, joista se loi maalipaikkoja.

– Pienempi kaukalo luo tilanteen, että on vähemmän aikaa ja tilanne tulee nopeammin, niin mielestäni olemme käyttäneet sitä hyvin hyväksemme täällä, Tyrväinen mietti.

Katso pääkuvan videolta Juhani Tyrväisen koko haastattelu!

 

Lue myös:

    Uusimmat